MODRI U PRIŠTINI Sergej Jakirović potvrdio novi udarac za Dinamo

Jakirović i Bulat na konferenciji uoči Ballkanija
Pixsell

Trener Modrih Sergej Jakirović je prije treninga Modrih na stadionu Fadil Vokkri održao presicu, uz njega je bio i Marko Bulat.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica. Ballkani je dobro vođen, organizirana je i kompetitivna momčad, lako prilagodljiva, u odnosu na protivnika znaju promijeniti sustav, igraju u rombu 4-4-2. Pripremali smo se, analizirali, ritam nam je gust i ubitačan, nemamo se vremena žaliti, čeka nas stalno nova utakmica. Morati ćemo biti na maksimalnoj razini igre i agresivnosti, na rubu fanatizma. Ballkani tako igra, barem pred svojim navijačima. Jako je zanimljivo da imaju sve pobjede na svom terenu u Europu, to je znak opasnosti. Zato ćemo morati biti na maksimalnoj razini ako želimo nešto uzeti", kazao je u uvodu Jakirović.

Veznjak Marko Bulat je kazao...

"Nogometni svijet nije bio upoznat s Ballkanijem. Nismo niti mi bili dok ih nismo gledali na analizi. Radi se stvarno o potentnoj momčadi, koja već dvije-tri godine igra skupa. Agresivni su, idu u tijelo, traže duel igru. Rekao bih da su jako dobri na lopti. U prekidima su opasni, imaju dva-tri visoka igrača, koji idu na prekide. Tu moramo biti koncentrirani i ozbiljni, ne smijemo im dati ništa. Od prve minute moramo krenuti jako. Drukčije neće moći, jer su oni domaćinska momčad. Teren je kakav jest, nama i njima isti. Mislim das ćemo odigrati odličnu utakmicu, jedva je čekam, i mi igrači i stručni stožer. Pogotovo jer smo u prvenstvu zakazali u posljednjem kolu, tako da nam ova utakmica jako dobro dođe".

Kakvo je zdravstveno stanje 22 igrača koji su stigli?

"Drmić je upitan. Nećemo riskirati s njim. U nedjelju nas već čeka prvenstveni okršaj s Istrom 1961. Baturina je trenirao na 50 posto, rekao je da ga ne smeta koljeno, vidjet ćemo još", otkrio je Jakirović.

Kako je stanje u momčadi nakon poraza od Hajduka, stiglo je pitanje za Bulata?

"Ta utakmica s Hajdukom bila je specifična. Ne bih rekao da smo odigrali kako je na kraju izgledao rezultat. Bili smo dobri i igrali na dobroj razini. Imali smo puno pokušaja prema golu. Teško je objasniti da smo iz jedne duge lopte primili gol. Svlačionica je svjesna da smo odigrali dobro", rekao je Bulat.

Može li poraz od Hajduka utjecati na sutrašnju utakmicu?

"I kad smo pobjeđivali nismo puno slavili. Teško nam je, nismo zasluženo izgubili, bio je to zalutali metak. Dobro nam dođe ova utakmica, da se iskupimo. Svaku utakmicu darujemo nešto, s time nisam zadovoljan. Iz svake utakmice moramo izvući pouke", kazao je Jakirović.

U Prištini ima dosta poklonika Dinama?

"Znam da ima puno Dinamovih navijača. Dočekalo nas je nekolicina i fotografirali se s nama pred hotelom. Kujtim Shala je igrao za Dinamo, ostavio veliki trag. Igrao sam ovdje i s Rijekom protiv Dukagjinija".

Ballkani je prikazao dokumentarni film u kojem je pokazao Dinamovu nogometnu školu, želi kopirati maksimirske ideje.

"Tek sam došao, ne mogu previše govoriti o tome. Radi se o stalnoj doselekciji, treba puno rada, truda i zdravlja. Treba se otvoriti put mladim igračima, svi klubovi na Balkanu od toga žive".

Navijača nema, kako se osjeća?

"Takva je odluka UEFA-a, moramo to poštivati. Naravno da nam nedostaju. Žao zbog toga, osjećamo njihov izostanak".

Ima li razlike doći na Kosovo kao trener Rijeke i trener Dinama?

"Meni osobno je isto, radim svoj posao kao i prije. Ali, tu ima puno navijača Dinama. Tako je bilo i puno navijača Rijeke, moj bivši igrač Veldin Hodža dolazi iz ovih krajeva, tek se i oženio, pa sam ga morao pustiti jer je ovdje imao puno svojih navijača. Meni je uvijek isto, najbitnije mi je da se momčad predstavi u dobrom svjetlu i da ostvarimo pobjedu", zaključio je Jakirović.