MNK Crnica pobjednik kupa Dalmacije

MNK Crnica
Utakmica je od samog početka nudila draž jer su se nadmetale dvije kvalitetne momčadi od kojih je Crnica u svakom segmentu znala što hoće i usmjeravala utakmicu na svoj mlin. U početnom ispitivanju snaga domaći su imali dobre prigode koje nisu uspjeli realizirati, ali to ih nije sputavalo u nastavku utakmice. Punih 11 minuta čekalo se na prvi pogodak, a njegov autor je kapetan Crnice Dragan Radman. Nije vodeća momčad Druge HMNL jug uspjela sačuvati prednost do poluvremena, dvije minute prije odlaska na odmor Duvnjak je, poslije stative, pospremio loptu u Baričićevu mrežu za 1:1. A onda, otvaranje drugog dijela kao iz snova za Crnicu. Žarković je ukrao jednu loptu, a golgeter Radmanova kalibra koristi odličnu asistenciju i zabija za oduševljenje klupe i tribina. Slavlje se nije ni stišalo, a već je još jedna lopta odsjela iza Odžinih leđa. Vratar Baričić daleko je rukom bacio loptu, Radman s desne proslijedio na suprotnu stranu do Vukičevića koji sigurno pogađa za 3:1. Pokušali su se gosti vratiti u utakmicu, pogodili su i još jednu stativu, ali odličnog Baričića nisu uspjeli savladati. Šest i pol minuta prije kraja uveli su i golmana igrača, nije više bilo vremena za čekanje, no, nije im se to isplatilo. Crnica je igrala sjajnu obranu, a onda u 35. minuti složila još jednu odličnu kontru i zabila i četvrti gol. Mijat je presjekao napad gostiju, odigrao za Vukičevića, on proslijedio Žarkoviću koji zabija za 4:1.

Zadnju minutu utakmice Crnica je "sakrila" loptu Solinjanima, stavila ih u kolo, a gledatelji su ustali i dugotrajnim pljeskom nagradili šibensku momčad za izniman uspjeh. Pokal pobjednika kupa kapetanu Crnice Draganu Radmanu uručio je gosp. Mario Jurić, izaslanik Hrvatskog nogometnog saveza. Crnica je s ovom pobjedom zaključila jednu impresivnu godinu i dala do znanja da je prava momčad, prava klapa i svojim nastupom svima je dokazala da se radi o momčadi koja zaslužuje biti prvoligaš. Svaki sport se igra zbog prave atmosfere i gledatelja, a Crnica to ima, a uz to Crnica ima i kvalitetu. Ovaj podvig šibenski malonogometaši trebaju shvatiti kao dodatni poticaj da na proljeće oplemene sve ono što su marljivo gradili u 2015. godini i da napokon ostvare svoje dugogodišnje ciljeve.

Na kraju utakmice Robertino Jelovčić sjao je od sreće. U njegovom nogama je stotine velikih utakmica, ali ova mu je posebno draga te je kratko rekao: "Ponosan sam na ovu pobjedu, na osvojeni kup, na današnji dan kojeg ću dugo pamtiti. Gledatelji su još jednom pokazali koliko cijene ovaj naš put, a onaj aplauz u zadnjoj minuti sve govori. Hvala svima koji su nas podržavali u ovoj godini, a možemo obećati još veće stvari u idućoj. Svima skupa želim sretne i blagoslovljene Božićne i novogodišnje blagdane."

MNK CRNICA - MNK SOLIN - 4:1 (1:1)

Suci: Andej Topić i Marijo Rajčić

Delegat: Mario Jurić

Strijelci: 1:0 Radman u 11.min., 1:1 Duvnjak u 19.min., 2:1 Radman u 22.min., 3:1 Vukičević u 23.min., 4:1 Žarković 35.min.

MNK CRNICA: Baričić, Zorica, Grubišić, Vukičević, Mandić-Baranović, Perica, Radman, Čivljak, Žarković, Mijat, Vuković, N.Škugor. Trener: Robertino Jelovčić, Predstavnik kluba: Dragan Mišić

MNK SOLIN: Odža, Rađa, Juras, Kardum, Marić, Andrijašević, Nikolić, Tomičić, Jurjević, Duvnjak, Kovačević, Miloš.

Trener: Teo Strunje