MNK Crnica - MNK Genius 3:0

MNK Crnica, MNK Hajduk, MNK Crnica, MNK Genius
Kao što smo predviđali Genius se sa svojim pojačanjima predstavio kao discipliniran protivnik i Crnica je morala uložiti maksimalnu ozbiljnost da osvoji bodove koje su igrači u svojim glavama upisali i prije samog početka utakmice. Domaćin je nastupio u kompletnom sastavu izuzev ozlijeđenog Joška Žarkovića i već duže ozlijeđenog Ivana Perice. Da stvar za Crnicu bude još gora na vratima Geniusa briljirao je Joško Rogić, popularni Miš koji je u pojedinim trenucima "izluđivao" napadače Crnice. Tek u 17. minuti Dragan Vuković otključao je vrata gostiju i s tim rezultatom otišlo se na odmor. U drugom poluvremenu Crnica je krenula angažirano, ali nikako da postigne drugi zgoditak koji bi utakmicu odveo u mirne vode. To se dogodilo tek šest minuta prije kraja kad je raspoloženi Dragan Vuković sa desetak metara fenomenalno pogodio ispod nemoćnog Rogića. Točku na "i" vrijedne pobijede postavio je Mario Žumberac pogodivši na 3:0 u predzadnjoj minuti susreta.

Nakon susreta jedan od najiskusnijih i najboljih u momčadi Geniusa Joško Goreta koji je u svojoj karijeri nosio dresove mnogih prvoligaša konstatirao je: "Čestitam Crnici na zasluženoj pobjedi, vidljiva je razlika u kvaliteti, iako smo se jako dobro držali u cijelom susretu. Nama predstoji da bolje treniramo i uz ovakav pristup kao danas Genius će sigurno osvajati bodove protiv malo slabijih suparnika, a Crnici želim da ostvari svoje snove i plasira se u prvoligaško društvo".

S ovom pobjedom Crnica je zadržala pet bodova prednosti ispred Ustanika i u sljedećem kolu čeka je gostovanje u Splitu protiv Torcide u derbiju 17.kola. Prvi pratitelj Crnice splitski Ustanik gostuje u Tisnom protiv Jezera. Nakon stanke u prvenstvu zbog Uskrsa 17. kolo na rasporedu je 2. i 3. travnja.