VIDEO  Mladić iz Tomislavgrada velika je nada Hajduka, zabija u Ligi prvaka, prvenstvu i za reprezentaciju

Mladić iz Tomislavgrada velika je nada Hajduka, zabija u Ligi prvaka, prvenstvu i za reprezentaciju
Hajduk.hr

Juniori splitskog Hajduka jučer su ostvarili i drugu pobjedu u Ligi prvaka pobijedivši Shkëndiju na Poljudu 3:1 te se tako plasirali u naredno kolo. Drugi pogodak za Hajduk postigao je Filip Čuić. Mladić iz Tomislavgrada u posljednje vrijeme skrenuo je veliku pozornost na sebe. Najprije je u prvom susretu u gostima kod Shkëndije postigao dva pogotka, da bi se i jučer u uzvratu upisao u strijelce. Srušio je mladi Čuić nedavno i Srbiju s reprezentacijom BiH gdje je briljantnom partijom i s dva pogotka donio mladim 'Zmajevima' pobjedu. Valja reći kako je i na drugom mjestu ljestvice strijelaca u juniorskom HNL-u.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Filip je inače mlađi brat Marija Čuića također nogometaša Hajduka i sin Tomislava Čuića bivšeg nogometnog suca s terena Premijer lige BiH. Zadovoljan je otac kako se Filip razvija.

"Iskreno nisam gledao utakmicu budući da sam u Tomislavgradu, a prijenosa nije bilo. No, mogu reći kako Filip igra dobro u posljednje vrijeme i razvija se u dobrom smjeru što od njega i očekujemo. Postigao je dva pogotka u prvoj utakmici i jučer jedan u uzvratu, ali on radi puno i za momčad. Vrijeme će pokazati hoće li se profilirati u pravog napadača. I kao dijete kada bi dolazio na "Hej ligu" u Mostar uvijek bi postizao puno pogodaka i vidjelo se da ide u smjeru centarfora", kaže za Hercegovina.info Tomislav Čuić.

Poziv od Hrvatske poput brata nije dobio, ali zato jeste od BiH. Srbiji je nedavno u gostima postigao i dva zgoditka.

"On može igrati i za Hrvatsku i za BiH. No, Hrvatska nije imala pozive za njega iako je drugi strijelac HNL-a. Filip želi stalno igrati, ima volju i stoga se odlučio za BiH budući da su ga ljudi iz reprezentacije prepoznali i pozvali".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kada krenu dobre igre, krenu pozivi menadžera i klubova.

"Bilo ih je i prije, ali zanimanje za njega se u posljednje vrijeme povećalo. Kada na velikoj pozornici skreneš pozornost na sebe, odmah krenu pozivi. To je jednostavno tako u današnjem nogometu, sve se prati ništa se ne može skriti".

Otac Čuić kaže da ne može prognozirati koji će se od njegovih sinova bolje razviti.

"To se ne može predvidjeti. Veliku ulogu igra faktor sreće i puno toga drugoga. Pogledajte situaciju s Marijem. On je nakon 35 godina napravio u Maksimiru što i Blaž Slišković, postigao Dinamu dva pogotka. Igrao je godinu i pol dana ravnopravno sa svima. Nakon toga ne dobivaš minutažu, pa se vratiš, i sada dođe lom noge. Tko god kaže da nešto može predviđati za nekoga ja se tu ne bih složio", zaključio je bivši nogometni sudac Tomislav Čuić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.