Mladi Vatreni svladali Srbiju

Mlada reprezentacija Hrvatske je u Varaždinu pobijedila vršnjake iz Srbije 3-1 i napravila korak više prema plasmanu na EP u Švedsku

VARAŽDIN - Ladićevi izabranici osvjetlali su obraz hratskog nogometa nakon što su u Varaždinu furioznom igrom održali lekciju iz nopgometa jednoj od najboljih mladih momčadi Starog kontinenta. Unatoč tome što je u sastavu Srbije čak sedam legionara, i što je procjena njihove vrijednosti dvostruka u odnosu na vršnjake iz Hrvatske, u utorak je ipak bila osuđena na sporednu ulogu.

Manji broj gledatelja nego je to ova reprezentacija zaslužila u Varaždinu je svjedočila iznimno sadržajnom prvome djelu. Mladi Hrvati od samog su početka autoritativno nametnuli svoj stil igre, dok se Srbija orijentirala na brze protunapade. Iz uvodnog razdoblja bilježimo pokušaje Jajala, Perišića i Badelja. Moglo je biti i opasnije, ali Školnik nije imao svoj dan. S druge strane, Srbija je prijetila iz daljine, ali ti pokušaji bili su lak plijen za Kelavu.

Nagrada za dominaciju u igri Ladićevi isporučena je u 32. minuti kada se Oremuš izborio za udarac na 18 metara i neobranjivo poslao loptu pod gredu Danilovićeva gola. Na odmor se moglo i s osjetnijom prednošću, ali obrana Srbije blokirala je udarac vrlo dobrog Ivana Perišića.

Ono što su propustili tada, vraćeno je s kamatama na početku drugoga djela. Prvo je Oremuš zagrijao vratara udarcem glavom, da bi u 52. minuti servirao loptu Kramariću koji se našao `oči u oči` s jedinicom Srbije, što Dinamova nada nije propustila.

Izostanak Adema Ljajića iz početne postave iznenadio je mnoge poznavatelje nogometa. Odmah po ulasku u igru pokazao je zašto je tome slučaj. Stanovnik Old Trafforda od zime dao je impuls igri Srbije koja je sve češće počela prijetiti golu Kelave. U 69. minuti upravo je Ljajić poslužio suigrača Tomića koji neobranjivim udarcem šalje loptu iza Kelave. Hrvatska je posljednjih 15 minuta igrala s igračem manje nakon što je sudac čisti start Oremuša okvalificirao žutim kartonom, a kako je najbolji igrač utakmice iz prvoga djela vukao već jednu opomenu, morao je prije posljednjeg zvižduka pod tuševe. Unatoč deficitu u igračkom kadru, Hrvatska stiže do velike pobjede u 83. minuti kada Ljubičić šalje loptu u `malu mrežu` i vraća osmjehe na lica nogometnih navijača u Hrvatskoj.