VIDEO  Mladi nogometaš Zrinjskog Antonio Prskalo odličnim pogotkom donio pobjedu U-18 reprezentaciji BiH u Rumunjskoj

Antonio Prskalo
Screenshot

U-18 reprezentativci Bosne i Hercegovine sinoć su u Temišvaru u drugom prijateljskom susretu s vršnjacima iz Rumunjske ostvarili pobjedu od 3:2.

Domaći sastav do prednosti dolazi u 20. minuti. Ianis Malama je pucao iz slobodnog udarca s preko 20 metara, a lopta se odbila od živi zid i završila u mreži za 1:0.

Aleksandar Kahvić u 34. minuti koristi nesporazum u obrani Rumunjske, kreće sam ka protivničkom golu i s petnaestak metara šalje loptu iza leđa golmana Valentina Margarita.

Izabranici Ivice Barbarića rezultat preokreću u 44. minuti. Enedin Mulalić odlično prolazi po desnoj strani i šalje loptu na peterac za Kahvića koji glavom postiže svoj drugi gol u današnjem susretu.

Antonio Bordusanu u 58. minuti ponovno je poravnao rezultat.

Treći gol za Bosnu i Hercegovinu postiže Antonio Prskalo u 79. minuti iz slobodnog udarca s vrha šesnaesterca iskosa s lijeve strane, za pobjedu BiH.

Sadržaj se učitava...

U 83. minuti obje momčadi su ostale oba tima ostaju s deset igrača na terenu jer su zbog međusobnog naguravanja crvene kartone dobili Harun Berberović i David Palade.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Sergej Bjelica, Enedin Mulalić, Danijel Mijatović, Harun Berberović, Nermin Mujkić, Božo Prusina, Anes Krdžalić, Vukašin Daničić, Petar Kolenda, Matej Šakota, Aleksandar Kahvić. Igrali su još: od 46' Luka Pršlja, Irfan Ramić, Muhamed Buljubašić, Viktor Grbić, Hamza Jaganjac, od 62' Antonio Prskalo, Aldin Mešić, od 86' Marko Radić, od 90' Haris Hasanović.

Prvi susret odigran je prije tri dana završen je neriješenim rezultatom 2:2.