Mladi Čitlučanin debitirao za prvu momčad Dinama

Marko Soldo i Petar Bočkaj
GNK Dinamo

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u osminu finala hrvatskog Kupa, nakon što su uvjerljivo svladali petoligaša Borince rezultatom 0:4.

Iako je Ante Čačić na raspolaganju imao svega 15 nogometaša, Dinamo nije imao većih problema. Sve je riješeno u prvih 20. minuta. Mrežu gostiju načeo je Luka Ivanušec u 11. minuti utakmice.

Za nova dva pogotka Dinama pobrinuo se Josip Drmić u 15. i 20. minuti. Za oba pogotka asistirao mu je Danijel Štefulj. Konačnih 0:4 postavio je Petar Bočkaj u 76. minuti susreta.

U ovoj utakmici za seniorsku momčad debitirao je i mladi Čitlučanin Marko Soldo. On je u igru ušao početkom nastavka kada je zamjenio Theophilea.

Podsjetimo, Soldo je u prosincu 2021. godine potpisao petogodišnju vjernost Dinamu gdje je stigao iz Širokog Brijega.

Mladi 18-godišnji vezni igrač Marko Soldo nogomet je počeo igrati u NK Međugorje gdje je napravio svoje prve nogometne korake. Igračku afirmaciju doživio je nešto kasnije igrajući za NK Široki Brijeg, posebno u sezoni 2018/2019. kada je u sedam utakmica postigao devet pogodaka i upisao šest asistencija. Nakon sjajnih izvedbi u tadašnjem klubu, Soldin talent prepoznat je od strane hrvatskog prvaka pa tako mladi vezni igrač karijeru u rujnu 2020. godine nastavlja u Dinamu.