Mladi Andriano Čarapina debitirao za prvi tim zagrebačke Lokomotive

nk lokomotiva zagreb, Andriano Čarapina
Riječ je o Andrijanu Čarapini, mladom veznom igraču, koji je još uvijek junior. Andrijano je protiv Segeste dobio priliku predstaviti se na velikoj sceni, a odluka trenera Tomislava Ivkovića da mu ukaže povjerenje, govori koliko je mladi Čarapina kvalitetno odrađivao obveze u juniorskom sastavu.

Andrijano je rođen 12. rujna 1994. u Zagrebu, ali nogometom se počeo baviti u mostarskom Zrinjskom, kada mu je bilo devet godina. Kasnije se obitelj opet doselila u Zagreb, Čarapina je neko vrijeme proveo u Trešnjevci, a potom se preselio u Lokomotivu. Ovo mu je druga sezona u spomenutom klubu, a Andrijano je još uvijek fokusiran na odrađivanje zadataka u juniorima.

- Imamo dobru juniorsku momčad, ali prate nas oscilacije. Primjerice, pobijedili smo Hajduk i Dinamo, ali izgubili smo od slabijih suparnika. U svakom slučaju, smatram da smo jedna od boljih hrvatskih juniorskih momčadi, kaže Andrijano.

Lokomotiva je u ligi juniora u kojoj je vodeći Osijek trenutno na petom mjestu.

S obzirom na činjenicu da je iskusio nastup u seniorskoj momčadi, jasno je da u tom smjeru idu njegove ambicije.

- Nadam se da ću se nametnuti i ostvariti prodor u seniorski sastav. To mi je u ovom trenutku prvi cilj. Ne bih imao ništa protiv ni kad bih najprije otišao na posudbu u neku od drugoligaških momčadi, pa se vratio u Lokomotivu.

Čarapina je odlučio da će mu nogomet biti glavna aktivnost.

- Imao sam problema s ozljedama, ali ipak nisam odustao od nogometa. Želim uspjeti i postati prvoligaški igrač.

Andrijano ne zanemaruje ni školovanje. Trenutno pohađa 4. razred srednje Ekonomske, vrlo dobar je učenik. Ima namjeru upisati i Ekonomski fakultet. Vjeruje da će i u sportu i u školovanju nastaviti uspješnom stazom na koju je kročio. Bit će zanimljivo pratiti razvoj ovog talentiranog igrača, koji kaže da može igrati sve pozicije u veznom redu, a ponajprije se potvrđivati u ulozi zadnjeg veznog. Od poznatih igrača izdvojio je Luku Modrića i Xabija Alonsa. Naravno, to su vrhunski svjetski igrači, a Andrijano u njihovom načinu igre vidi stil koji želi slijedit.

glas-slavonije.hr