Mlada reprezentacija BiH napravila bitan korak prema Euru

BIH, u 21
Ovo je bio čak peti uzastopni trijumf pulena izbornika  Vinka Marinovića, a sve je praktično bilo gotovo već i nakon prvog poluvremena, u kojem je golovima Ermedina Demirovića bh. tim vodio s 2:0.

On se, tako, danas prvi put u ovim kvalifikacijama i upisao u strijelce. Demirović je bh. nogometaše doveo u vodstvo već u 20. minuti, na asistenciju Luke Menala. Demirović je u 34. minuti povisio na 2:0, nakon slobodnog udarca kojeg je sa 18 metara izveo Amer Gojak.

Gostujući je vratarNoam Baumann prvo kratko odbio loptu, ali se Demirović prikrao iza leđa odbrane i opet je pospremio u mrežu za 2:0.

U drugom se poluvremenu igralo otvorenije, ali bez golova sve do 86. minute, kada je, na asistenciju Kerima Memije, konačnih 3:0 postavio Hamza Čataković.

Čataković je dvije minutre ušao u igru umjesto Demirovića te, praktično, već u svom prvom kontaktu s loptom pogodio mrežu gostiju.

Susret je u Trening centru NSBiH u Zenici pratilo oko 2.000 gledatelja.

Bh. tim je, tako, zadržao lidersku poziciju u Grupi 8, ali sada sa 18 poena. Naredni susret bh. nogometaši igraju u utorak, 11. septembra u Rumuniji, od koje su prošle godine u Zenici izgubili s 1:3.

DL