Mišo Krstičević: U Međugorju smo se pripremali i one godine kada smo bili prvaci

U posljednja dva mjeseca bili ste s Hajdukom dva puta u Međugorju na mini pripremama. Pruža li ova destinacija Sportski Centar Circle internacional sve potrebne uvijete za vaš rad?

Ovdje sam i radio prije desetak godina u centru i mislim da on pruža vrhunske uvjete za rad. Samo Međugorje posjeduje jedan mir i sklad. Više smo došli zbog toga da izbjegnemo situaciju kad nam je reprezentacija zauzela sve pomoćne i glavni teren u Splitu.

I dalje ćete dolaziti na pripreme u Međugorje?

Međugorje je naše staro odredište. Hajduk tu dođe makar jednom godišnje. Tako će biti i u sljedećem periodu. Tu je prijateljsko okruženje i tu se osjećamo kao kod kuće.

Možete li nastaviti s ovim nizom koji ste ostvarili u posljednje vrijeme uvjerljivom pobjedom s Interom i Zagrebom. Imate li snage i kvalitete da to nastavite?

To su ta pitanja sada možemo li, možemo li... Mi smo prije prvenstva postavili cilj da ne dođemo u situaciju kao prošle godine i nanižemo nekoliko loših rezultata.Prošli smo jake pripreme i sada je potpuno drugačija situacija od one koja je bila na proljeće. Tada je dosta igrača opstruiralo treninge, na utakmice nisu htjeli putovati. Ti stariji igrači su trčali samo za novcem. Zanemarivali su treninge. Sada je situacija u svlačionici jako dobra. Mladi momci, sve iz Hajdukove škole, željni su rada i drugačije gledaju na sve.

Ovi rezultati nagovještavaju kako bi se mogli pustiti u borbu s Dinamom za titulu.

Ja na to ne gledam tako. Niko nama nije postavio cilj da budemo prvi već da budemo negdje oko vrha. To su sve mladi igrači. Najstariji imaju 25 ili 26.godina. Dosta ih ima dvadeset i manje godina. Zbog toga nemamo u ovom trenutku neke velike imperative glede toga.

Kako sve sadašnje igrače zadržati na okupu i da budu složni kao sada?

Tu je problem kluba. Hajduk mora prodavati igrače da bi živio i preživio. Hajduk ima veliki financijski dug i činjenica je da će Hajduk prodavati igrače, ali ih ne smije prodavati "buzašto" i po malim tržišnim vrijednostima. Već sada ima dosta ponuda kad smo sve stvari postavili na svoje mjesto.Činjenica je da je Vukušić blizu izlaznih vrata, Maloča, sada se spominje i Milović, Blažević... S tim Hajduk mora živjeti i bez toga ne može egzistirati.

Na utakmici ste u trenirci, a niste u odijelu kako to čine drugi treneri.

Ne kopiram nikoga. Kako kod nas u Splitu kažu upao si u "rudnik" i moraš raditi.To je poruka i svim mladim trenerima da se rad isplati.Do ovoga što sam došao, došao sam zahvaljujući učenju i radu. A kad bude vrijeme možda i ja jednog dana obučem odijelo.

Bili ste pomoćnik Štimcu i Sliškoviću, surađujete li i danas?

Da, radio sam i s Igorom i Bakom. To su bila moja krsna životna iskustva.Prekrasni su to ljudi. Uvijek su spremni pomoći svome prijatelju, što je najvažnije - jako karakterni, vrhunski ljudi. Ono što sam ja doživio s njima je, po meni, stvarno vrhunac suradnje i prijateljstva. Sigurno ćemo morati surađivati i dalje. Baka me definitivno i uveo u Hajduk.

Mancini iz Manchester Cityja je u posljednja tri mjeseca dva puta bio u Međugorju i osvojio titulu prvaka. Može se nešto slično dogoditi Krstičeviću s Hajdukom nakon ova dva dolaska u Međugorje ?

Mi smo s Hajdukom ovdje u Međugorju bili one godine kad smo bili prvaci. To je činjenica. Tu smo bili na pripremama i te godine smo osvojili titulu. A ja opet kažem da su ovdje prekrasni i odlični uvjeti. A sve ostalo, vidjet ćemo .

Novopridošli igrači Nižić i Mahmutović je su li , gospodine Krstičeviću, dobili prolaznu ocjenu?

To su mladi igrači koji nas ne koštaju ništa. Isprobati mladog igrača nama je uvijek dobro došla stvar. Moramo stvarati igrače. Svaki mladi talentirani igrač dobrodošao je da ga vidimo, da ga probamo i pokušamo ga promovirati u vrhunskog igrača. Tek su došli, vidjet ćemo u idućem periodu hoće li zadovoljiti i ostati."

Izvor: vecernji.ba