Mislav Oršić i formalno član "Svetaca", Dinamo se ugradio u specijalne bonuse

Mislav Oršić
Matt Watson

Dan nakon što smo objavili da je između Dinama i Southamptona sve dogovoreno i da će Mislav Oršić potpisati za engleskog premierligaša, stvari su i službeno gotove. Najbolji europski strijelac u povijesti ZG-kluba, 30-godišnji hrvatski reprezentativac od ovoga je petka i formalno član "Svetaca".

Kao što smo prvi doznali posao je dogovoren za cifru od šest milijuna eura, a na Maksimir bi na ime raznih bonusa kroz vrijeme moglo sjesti još dodatnih dva milijuna eura. Podsjetimo, prva Southamptonova ponuda od pet milijuna odbijena je u Maksimiru, no Englezi nisu htjeli tek tako odustati od Mislava pa su uskoro i podebljali ponudu koja je ubrzo prihvaćena, prenose Sportske novosti.

Menadžer Southamptona Nathan Jones izjavio je:

“Mislav će značajno doprinijeti našoj momčadi i drago mi je što smo ga uspjeli dovesti tako brzo ovog mjeseca. On je ozbiljan napadač i siguran sam da će svatko tko je pratio njegov napredak ili vidio što je postigao na Svjetskom prvenstvu uvidjeti njegov talent. Uzbuđeni smo što je ovdje.”

Na to se nadovezao Mislav Oršić:

“Osjećam se jako sretno što sam ovdje, mislim da je san svakog nogometaša doći igrati u Premiership, a ja sam tu, spreman sam, motiviran i nadam se da ću pomoći momčadi u postizanju postavljenih ciljeva. Nevjerojatna je atmosfera u klubu i siguran sam da ću uistinu uživati ​​u vremenu koje ću provesti ovdje. Trenutno je pomalo teška situacija za klub, no smatram da se moramo držati zajedno. Imamo samo jedan plan - ostati u Premiershipu. Moramo naporno raditi svaki dan i nadam se da ćemo na kraju godine biti sretni.”

Na odlasku u Englesku, emotivno se oprostio putem Dinamove službene stranice.

"Ovim putem htio bih se osvrnuti na period koji sam proveo u Dinamu. Pamtit ću svaki trenutak koji sam doživio u ovih četiri i pol godine. Današnji je dan iznimno težak za mene, iako vjerujem da svi razumiju odluku koju sam donio. Otvorio mi se put u englesku prvu ligu u kojoj sam oduvijek sanjao igrati i mislim da je za svakog hrvatskog nogometaša odlazak u neki klub Lige petice, a posebno u Englesku, velika prilika i privilegij. Zahvalio bih ovim putem upravi kluba na razumijevanju i susretljivosti koju su pokazali jer znaju da je moja velika želja oduvijek bila napraviti iskorak prema engleskoj ligi. S profesionalne strane veseli me prelazak u Southampton, svi novi izazovi koji su ispred mene i sigurno da ću za novi klub davati sve od sebe u svakom trenutku na terenu. Ipak, s emotivne strane i s one životne strane, danas se rastajem od svog Dinama i nije mi nimalo lako. Odlazim baš onako iskreno i nemjerljivo ponosan i sretan što sam bio dio kluba i momčadi Dinama, što sam imao toliku podršku navijača i što sam ostvario najljepše i iznimno vrijedne i posebne trenutke u karijeri i životu. Ja sam živio svoj san."

"Svojim suigračima, treneru Čačiću i cijelom stožeru želim da ponosno obrane naslov prvaka, vjerujem da će momčad osvojiti i hrvatski kup, i da je pred Dinamom još puno velikih uspjeha. Siguran sam u to. Neću biti s vama, ali bit ću mislima uz vas u svakoj utakmici. Navijačima Dinama želim od srca zahvaliti na podršci i nevjerojatnim osjećajima koje sam zbog njih imao priliku doživjeti kroz sve ove godine u apsolutno svakom trenutku. Ne postoje riječi kojima mogu opisati koliko sam zahvalan na toj posebnoj vezi koju smo stvorili, na ogromnoj podršci i posebnim emocijama. Hvala što ste prepoznali da dajem cijelog sebe za Dinamo, naša obostrana ljubav trajat će i dalje, ostajete svi u mom srcu zauvijek."