Mirko Hrgović protjeran iz Greuthera

Mirko Hrgović protjeran iz Greuthera
“Unutarnji incident” razlog je zbog kojeg su u njemačkome nogometnom drugoligašu Greuther Fürthu raskinuli ugovor s 30-godišnjim hrvatskim nogometašem Mirkom Hrgovićem. Objavili su to na službenim internetskim stranicama kluba, dodavši tome da se raskid primjenjuje s trenutačnim efektom. Stvarni razlozi rastanka nisu poznati. Njemački dnevnik Bild, međutim, saznaje da se bivši nogometaš Dinama i Hajduka, svojedobno i BiH-reprezentativac, otvoreno sukobio s trenerom Bennom Möhlmannom. Navodno je Hrgoviću smetala trenerova filozofija igre. Potvrdio je to za Kicker i drugi hrvatski nogometaš u klubu, kapetan momčadi Marino Biliškov (33).
- Od početka se Mirko kod nas nije osjećao ugodno. Osjećam da je očekivao bolji status. S trenerom se od početka nije najbolje slagao, no to mu nije smjelo dati za pravo da ga verbalno napadne.
Hrgović je stigao u Fürth sredinom srpnja iz zagrebačkog Dinama potpisavši ugovor do ljeta 2011. godine. Nastupio je sedam puta u 13 drugoligaških kola. Prosječna mu je ocjena Kickerovih reportera ispodprosječnih 4.43. U srazu protiv Arminije Bielefeld (4-2 poraz) dobio je šesticu, najgoru moguću ocjenu.