FOTO  Miloš Aćimović: Prvenstvo će do kraja biti neizvjesno

zrinjski hajduk
Tada je u prometnoj nesreći izgubio oca, a on doživio veoma teške povrede.

Izostanci najvažnijih

To ga nije spriječilo da nastavi juriti svoj san, pa je poslije Leotara iz rodnog Trebinja zaigrao za Zrinjski i omladinske reprezentacije i BiH i Srbije.

Danas se Miloš Aćimović bori za svoje mjesto u prvom timu aktualnog prvaka Zrinjskog, a svoja nametanja odlično je započeo golovima protiv Slaven Belupa i Hajduka na pripremama, piše Oslobodjenje.ba.

U Zrinjski ste se vratili nakon isteka posudbe u Austriji i sada se nalazite zajedno sa ekipom na pripremama. Kako teku pripreme i kako ste zadovoljni dosadašnjim tijekom istih?

- Pripreme teku dobro. Malo su nas poremetili izostanci naših najvažnijih igrača koji su imali reprezentativne obveze, ali i dalje imamo vremena da dovedemo stvari na svoje mjesto.

Gol protiv Slaven Belupa je donio vašoj ekipi penale i na kraju osvojeno peto mjesto na Arena kupu. Također, bili ste strijelac protiv Hajduka na Memorijalu "Andrija Janković". Kako ste zadovoljni svojim nastupima?

- Jeste, imao sam tu sreću da budem strijelac u tim utakmicama, ali sve zasluge idu cijeloj ekipi. Ima stvari sa kojima sam zadovoljan, ali mislim da može još bolje.

Kakva su očekivanja u Zrinjskom pred nastavak Premijer lige BiH?

- Očekivanja za nastavak sezone u Zrinjskom su uvijek ista, a to je osvajanje titule Premijer lige BiH.

Zrinjski je sigurno jedan od favorita za osvajanje naslova prvaka Bosne i Hercegovine. Da li postoji određena doza pritiska na igračima da se dođe do prvog mjesta?

- Kada igrate u klubu koji je konstantno u vrhu nogometa u Bosni i Hercegovini, pritisak je nešto normalno i određena doza postoji, ali to je nešto sa čim se mi, sportaši, naučimo da nosimo.

Koga biste izdvojili kao glavnog favorita za osvajanje Premijer lige?

- Mislim da će prvenstvo do kraja biti neizvjesno i ne mogu sa sigurnošću reći tko je favorit.

Koje su vaše ambicije u nastavku karijere?

- Moje ambicije su prvo da postanemo po treći put prvak BiH sa Zrinjskim, a za dalje ćemo vidjeti.

Da li ste razgovarali sa Sliškovićem oko svoje uloge u ekipi?

- Jesam, naravno, trener Slišković često pojedinačno razgovora sa svim igračima i svako zna svoju ulogu u timu.

Veoma ste mlad igrač i već ste imali iskustvo igranja u inozemstvu. Koja je razlika između austrijske i naše lige?

- Pa, u Austriji je infrastruktura mnogo bolja.

Nogometni put

Mislim da su tereni u BiH najveći problem našeg nogometa, a talenata očigledno postoji.

Cimirot je preko Sarajeva i PAOK-a stigao do Belgije, a Mihojević je sada u PAOK-u. To su Vaši Trebinjci, nadate li se da i Vi možete njihovim stopama nastaviti karijeru?

- Moje je da radim i šutim, pa ćemo vidjeti gdje će mene nogometni put odvesti.

Nastupali ste za reprezentacije BiH i Srbije. Tko je Vaš konačni izbor, odnosno da li biste nastupali za BiH ponovo ako biste dobili poziv?

- Pa ako bih dobio poziv, mislim da bih se odazvao, ali pustimo tu temu sada, ima vremena da pričamo o njoj ako do poziva dođe, za kraj je prokomentirao Aćimović.