MIJENJA REPREZENTACIJU Donedavni nogometaš Zrinjskog odlučio kako više neće igrati za BiH

Velež Zrinjski
HŠK Zrinjski

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez talentiranog veznjaka Silvija Ilinkovića, koji je odbio pojaviti se na okupljanju U-21 selekcije, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Ilinković (20) prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije BiH. Igrao je od U-16 do U-21 reprezentacije za koju je postao standardan i upisao je šest nastupa.

No, ovaj donedavni nogometaš Zrinjskog, koji je tijekom ljeta prešao u Rijeku, odlučio je promijeniti reprezentaciju za koju nastupa i u budućnosti nositi dres Hrvatske, ukoliko mu se ukaže prilika.

Kako je potvrđeno za portal Klix.ba, uprkos pozivu na okupljanje, ovoga puta Ilinković se nije pojavio među reprezentativcima te je obavijestio sve u reprezentaciji da više neće nositi dres mladih bh. nogometaša.

Veznjak iz Nove Bile, osim bosanskohercegovačkog, posjeduje i hrvatsko državljanstvo te mu promjena nacionalnog dresa neće biti problem jer je odlučio promijeniti državu za koju nastupa prije 22. rođendana, koji je krajnja granica za UEFA-u.

Ilinković je ove sezone odlično startao u Rijeci i odigrao je već osam utakmica za klub s Rujevice, na kojima je upisao i jednu asistenciju.

Mlada reprezentacija BiH se nastavlja spremati za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje tek počinju. BiH će igrat protiv Slovenije (7. rujan) na Grbavici te gostovanje (12. rujna) u Riedu kod Austrije.