Messi: Ništa od ovog ne bilo bez mojih suigrača

Lionel Messi

Drugačije zapravo i nije moglo biti, predvodio je Barcelonu do nevjerojatnih šest naslova u kalendarskoj godini (španjolsko prvenstvo, Kup kralja, Liga prvaka, španjolski i europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo), a u razgovoru za FIFA-inu internet stranicu objasnio je kako se osjeća nakon primitka nagrade na svečanoj gala večeri u Zürichu.

- Užasno sam sretan. Divno je primiti ovakvo priznanje od kolega i trenera. Time je ona još vrjednija. Činjenica što sam i prvi Argentinac koji je uspio osvojiti ovu nagradu velika je čast – rekao je Messi, koji je ove godine ponio i nagradu France Footballa, Zlatnu loptu, za najboljeg igrača godine.

- Ove sezone sve je bilo sjajno, vrlo pozitivno. Osvojili smo sve što se dalo osvojiti i ja sam postigao sve na osobnoj razini. Jako sam sretan zbog svega, ali moram istaknuti da ništa od toga ne bi bilo moguće bez mojih suigrača. Ovo je također i njihovo priznanje. Ovo je bila sezona kakvu nisam mogao zamisliti niti u svojim snovima i to je cijela istina – dodao je sjajni Argentinac koji je iz cijele sezone posebno izdvojio jedan trenutak.

- Finale Lige prvaka protiv Manchester Uniteda. Mislim da mi se najviše urezalo u sjećanje zbog njegovog značenja, kao i zbog mog gola (pobjeda Barcelone 2-0).

Na kraju je Messi progovorio o planovima i željama u 2010. godini.

- Bit će to vrlo važna godina iz više razloga. Dolazi Svjetsko prvenstvo koja želim osvojiti s Argentinom. A također želim i obraniti sve naslove koje sam osvojio s Barcelonom. Neće nam biti lako jer to nikome prije nije uspjelo. U svakom slučaju ćemo pokušati.

ezadar.hr

piše: Željko