MERCATO Hajduk doveo dijete Benfice koji je srušio Dinamo 2019. godine

Hajduk Split, Benfica, nogomet

Portuglaski 24-godišnji stoper Francisco Reis Ferreira, ili skraćeno Ferro, u ponedjeljak je potpisao ugovor s Hajdukom u koji stiže na posudbu iz Benfice, objavio je splitski klub na svom službenom internetskom portalu, a istovremeno je to potvrdila i lisabonska momčad.  

Klubovi su dogovorili posudbu do kraja ove sezone uz opciju produljenja na još jednu sezonu.

"U Hajduku će nositi dres s brojem 97, a već u utorak priključit će se treninzima prve momčadi", stoji u Hajdukovom priopćenju, prenosi Hina.

Ferro je ponikao u Benfici za čiju je prvu momčad odigrao 67 službenih utakmica u svim natjecanjima, od najvišeg ligaškog razreda portugalskog nogometa do dvoboja u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Između ostalog, igrao je i u obje utakmice osmine finala Europa lige u ožujku 2019. protiv zagrebačkog Dinama te bio strijelac gola za 2-0 u uzvratu, u kojem je Benfica u produžetku svladala hrvatskog predstavnika s 3-0 i tako nadoknadila gol zaostatka iz prve utakmice. To mu je bio jedini pogodak u europskim natjecanjima u karijeri.

Hajduk je svog novog igrača predstavio na inventivan način putem društvenih mreža, u kratkom filmu, u kojem sportski direktor Mindaugas Nikoličius izjavljuje kako su mu dali ponudu koju ne može odbiti i na igračevu zamolbu mu pokazuje kadrove navijača s utakmica na Poljudu, nakon čega "razoružani" Ferro stavlja potpis na ugovor i uzima Hajdukov dres s brojem 97.

"Na posudbu nam stiže igrač koji je produkt Benficine Akademije, bio je član portugalske reprezentacije kroz sve mlađe uzrasne kategorije, a našoj momčadi bi trebao donijeti kvalitetu više", izjavio je u priopćenju Nikoličius uz napomenu da su s Benficom i igračem dugo pregovarali te osjetili njegovu strast, motivaciju i želju za napredovanjem.

"Odabrao je Hajduk i naš projekt usprkos financijski izdašnijim ponudama te pokazao da se radi o skromnoj i karakternoj osobi kojoj je nogometni  razvoj u okruženju našeg kluba na prvom mjestu", zaključio je sportski direktor Hajduka.

Ferro s Benficom ima ugovor do kraja lipnja 2024., a prošle godine je proljetnu polusezonu također proveo na posudbi. Tada je bio posuđen španjolskoj Valenciji za koju je odigrao tri utakmice u La Ligi. Ove sezone se nije naigrao u Benfici. Skupio je tek dva nastupa u kup natjecanjima, a u tim je utakmicama na terenu proveo ukupno 135 minuta.