Međugorje, Antalya, Istra, Crna Gora - najpoželjnija odredišta za zimske pripreme nogometaša

HŠK Zrinjski, prva prozivka, nogomet, pripreme

Na prozivci tuzlanske Slobode trenera Zlatana Nalića nedostajala su 3-4 standardna igrača. Iz kluba je stiglo objašnjenje da su prehlađeni. Vrijeme na Tušnju bilo je tmurno i hladno, ali "toplinu" su donijeli navijači iz skupine Fukare priredivši "veličanstvenu" bakljadu. Hm, na prozivci Širokoga bio je 31 igrač, a na prozivci Zrinjskoga našla su se 32 nogometaša. Nedostajao je Miloš Aćimović. Nije prehlađen, nego je izostao zato što će promijeniti klupske boje. Zrinjski će se, osim u Mostaru, pripremati u Međugorju, nastupit će na tradicionalnom turniru Andrije Ankovića u Gabeli, a od 31. siječnja do 13. veljače obaviti pripremni "turnus" u Istri (Medulin).

Mladost u Turskoj

I Široki će nakon uvoda na Blatu i utakmica s Neretvancem i Croatiom (Zm) odraditi dvotjedne pripreme u Antalyji i igrati protiv Randersa, Trenčina, Šerifa, Dinama (Tb), Pohang Stelersa te na povratku protiv Veleža.

Mladost je zakazala prozivku za četvrtak (jučer), ali je zbog visokoga snijega neizvjestan početak rada, pa su jučer pristaše kluba na stadionu upriličile radnu akciju čišćenja snijega. Agilni predsjednik kluba iz Doboja kod Kaknja Mesud Mušija najavio je igračka pojačanja, borbu za gornji dio premijerligaške ljestvice te odlazak u Antalyju, gdje će momčad iz Doboj - Kaknja obaviti završne pripreme, slično kao i prošle zime. Željezničar i Sarajevo planirali su prozivke sljedećega tjedna, kao i Radnik, a iste planove imaju Tuzla City, Čelik, Krupa, Zvijezda, Gošk...

Kod većine klubova nedostajat će poneki igrač iz jesenske sezone, ali će se pojaviti koji novak. Nakon Koševa, Sarajevo će dio priprema odraditi u Hercegovini (Ljubuški), gdje će igrati i jednu prijateljsku utakmicu, a onda krenuti u Antalyju gdje će odigrati 4-5 prijateljskih ogleda s jačim klubovima. Rekli bismo, sve je isto kao i prošle godine.

Željezničar u Međugorju

Slične planove ima Željezničar, koji je planirao pripreme početi na Grbavici, pa nastaviti u Međugorju (tamo je ugovorio susret protiv federalca Igmana). Vjerojatno će Željezničar igrati i protiv Tuzla Cityja, koja u isto vrijeme boraviti u Međugorju. A onda bi i momčad Amara Osima početkom veljače trebala odletjeti na topli turski jug i odigrati 3-4 utakmice. Tuzla City će, pak, napraviti iznimku i, umjesto u Turskoj, "završnu glazuru" odraditi na crnogorskoj obali. Možda se Tuzlaci tamo "sudare" s Radnikom iz Bijeljine, koji će dio priprema imati u Semberiji, a onda nastaviti pripreme u Budvi. Gošk će, pak, veći dio priprema obaviti u svojoj Gabeli, gdje će organizirati turnir Andrije Ankovića, a nakon toga vjerojatno također promijeniti mjesto boravka. Posljednja s ljestvice Krupa nakon uvodnih priprema kući, vjerojatno će nastaviti treninge i igrati utakmice u Istri... ili Crnoj Gori.