Međugorac u dresu Hajduka: Fenomenalan je osjećaj zabiti gol na Poljudu, nisam znao gdje trčati od sreće

Ulazak 19-godišnjaka u igru nezasluženo je bio popraćen zvižducima tribina, no oni nisu bili upućeni njemu, već treneru Miši Krstičeviću, budući da je publika u tom trenutku očekivala ulazak napadača Tomislava Kiša. Ipak, Bencun je vrlo brzo pokazao kako i on zna zabijati. U 74. minuti primio je jednu loptu na nekih 19 metara i odmjerenim udarcem svladao Zadrovog vratara...

Ježinu za vodstvo 2-0. Bio je to njegov prvijenac u dresu "bijelih".

- Osjećaj fenomenalan, izgubio sam kada sam dao gol, nisam znao gdje ću trčati od sreće. Hvala treneru na prilici i povjerenju, nisam trenirao dva tjedna pa nisam ni očekivao da ću uči. Ipak sam dobio priliku i iskoristio je, zabio sam prvijenac taman kada se utakmice lomila. Samopouzdanje se sada dodatno podiglo, već sam odigrao nekoliko utakmica za Hajduk, treba mi još malo mirnoće i vjerujem da će onda biti još bolji - kazao nam je Bencun nakon utakmice.

On je još kao 11-godišnji dječak došao u Hajduk, upravo zaslugom Miše Krstičevića koji je tada radio u Međugorju. Zapazio je talentiranog veznjaka i pozvao ga u Hajdukovu omladinsku školu gdje se Bencun nastavio razvijati. Prošle godine bio je na posudbama u Primorcu i Dugopolju, a sada je već počeo dobivati prilike u prvoj momčadi Hajduka.

- Krstičević mi je bio trener dok sam bio još mali u Međugorju, on me doveo u Hajduk, a kada je došao na mjesto trenera dao mi je priliku. Radimo dobro, nadam se da će cijela ekipa pa tako i ja još više napredovati u budućnosti - zaključio je Bencun.

dalmacijanews.com