MEĐU NJIMA I NJEGOV SIN Jakirović priključio nekoliko mladih igrača prvoj momčadi

Sergej Jakirović Dinamo
Screenshot

Dinamo u subotu u 19:10 gostuje u Koprivnici u predzadnjem kolu SHNL-a, a sezonu zatvara sljedećeg vikenda na Maksimiru protiv Rudeša. U međuvremenu će momčad Sergeja Jakirovića u srijedu na Rujevici igrati uzvratnu utakmicu finala SuperSport Kupa. Ove dvije prvenstvene utakmice, prema ranijim predviđanjima, trebale su odlučivati o prvaku, ali to nije slučaj.

Dinamo je osigurao novi naslov prvaka i protiv Slavena i Rudeša igra, što bi se reklo, za prestiž. No za razliku od njegovih prethodnika, koji su u finišu prvenstva također imali komotnu situaciju, Sergej Jakirović te će dvije utakmice iskoristiti kako bi dao šansu mladim igračima. 

Kao što je najavio nakon utakmice s Rijekom u Kupu, Jakirović je u četvrtak prvoj momčadi priključio 18-godišnjeg stopera Ivana Cvetka, 18-godišnjeg lijevog beka Antu Sušaka, 17-godišnjeg veznjaka Branka Pavića, 17-godišnje krilne napadače Tonija Majića i Tina Miljaka, prvog strijelca juniorske lige Zlatana Koščevića (19) te svojeg 16-godišnjeg sina Leona Jakirovića.

Leon Jakirović među najperspektivnijim klincima

Mladi Jakirović nije u momčadi jer mu je tata trener, nego zato što su ga i škola i omladinski treneri označili kao jednog od najperspektivnijih igrača u klubu. Neki od njih, poput Majića i Cvetka, već su debitirali za seniorsku momčad, a svi će dobiti priliku u zadnje dvije utakmice prvenstva.

Tako će Dinamo u Koprivnici igrati u potpuno izmiješanom sastavu jer će Jakirović čuvati glavne igrače za Rujevicu i uzvratnu utakmicu finala Kupa. Protiv Slavena ionako ne bi mogao računati na Stefana Ristovskog i Darija Špikića, koji imaju kartone, a priliku će, uz juniore, dobiti igrači koji nisu puno igrali.

Jakirović tako želi nagraditi klince za dobar rad u mlađim kategorijama. Nitko od njih neće u ove dvije utakmice izboriti mjesto u seniorima, nego je ideja da osjete prvoligaški nogomet i dobiju uvid u ono što ih čeka u budućnosti.