MEDIJI NEMILOSRDNI "Ova Barcelona je smiješna"

Barcelona

"Ova Barcelona je smiješna", naslov je teksta u španjolskom sportskom dnevniku Marca, nakon što je katalonski velikan odigrao 0-0 na gostovanju kod Cadiza i trenutačno se nalazi na sedmom mjestu Primere.

Pritisak medija i navijača sve je veći i Ronald Koeman opasno pleše na rubu otkaza. Dio medija smatra kako bi Nizozemac već odavno postao "bivši" da nema unosne klauzule koja mu osigurava između 12 i 14 milijuna eura u slučaju  otkaza.

"Znali smo da će to biti komplicirana utakmica, protiv protivnika koji zna zatvoriti prostore vrlo dobro. Nezadovoljan sam jer smo imali tri ili četiri čiste prilike, a na koncu smo morali igrati sa 10 igrača," kazao je Koeman nakon utakmice.

"Kad pobijedimo, nastavljam dalje, a kad izgubimo, moramo pronaći novog trenera. Moramo biti realni, moramo vidjeti momčad koju imamo, nedostaje nam sedam igrača," dodao je nizozemski stručnjak koji je u sudačkoj nadoknadi isključen. Crveni karton je u 65. minuti dobio i nizozemski veznjak Frenkie de Jong.

"U ovoj te zemlji te isključe ni zbog čega. Samo sam četvrtom sucu kazao da bi igru trebalo zaustaviti jer je druga lopta na travnjaku," otkrio je Koeman.

Barca je sada bez pobjede u tri uzastopne utakmice u svim natjecanjima, ali Nizozemac nije želio razgovarati o svojoj budućnosti na klupi "Blau Grane," tek je dodao kako se u hotelu pozdravio s predsjednikom kluba Joanom Laportom.

"Ako predsjednik želi razgovarati, ispred sebe imamo dovoljno vremena," dodao je.

Jedan od Barcinih "senatora" Gerard Pique javno je kritizirao trenera.

"Nisam ovdje da bi se borio za drugo ili treće mjesto. Ovdje sam kako bi se natjecao za svaki trofej. Ova momčad ima sve što treba i ponosan sam na nju. I uvjeren sam, unatoč početnim problemima, da ćemo se boriti za vrh. Momčad je motivirana, a ponekad morate proći i kroz ove trenutke," poručio je Pique.

Barcelona se trenutačno nalazi na sedmom mjestu Primere s devet bodova, sedam manje od lidera Real Madrida, no Katalonci imaju i utakmicu manje.