MEDIJI Edin Džeko odlazi iz Rome

Edin Džeko Roma
Instagram

Talijanski 'Corriere dello Sport' piše da je bh. napadač i kapetan Rome Edin Džeko pristao na transfer iz redova Vučice u Juventus. Posljednjih dana u Italiji se puno priča o eventualnom odlasku Džeke iz Rima, a pored Juventusa, interesovanje za našeg napadača opet je pokazao Inter i njihov trener Antonio Conte, no Stara dama je ovaj put puno bliža potpisu Dijamanta.

'Corriere dello Sport' piše da je transfer Džeke iz Rome u Juventus već dogovoren i da je upravo kapetan Vučice pristao na transfer u redove Stare dame, a isti izvor dodaje da je odluku donio nakon razgovora s obitelji koja mu je pružila podršku.

Cijena koja se trenutno pominje u Italiji, a koju bi Juventus trebao platiti Romi za Džeku jeste 10 milijuna eura, s tim da bi aktualni prvak isplatio još dva milijuna eura kroz bonuse.

Navodi se i također da će Roma u zamjenu za Džeku pokušati dovesti napadača Napolija Arkadiusza Milika, prenosi Klix. Džeko je 2015. godine stigao u Romu iz Manchester Cityja, a prije toga igrao je za Wolfsburg, Teplice i Željezničar.