FOTO  Marko Pervan – mlada nada RNK Split

Počeo je trenirati u Međugorju i od tamo ga je put vodio od Metkovića prema Splitu:

- Da, počeo sam trenirati sa 5 godina u NK Međugorju. Poslije Međugorja odradio sam jednu sezonu u Neretvi iz Metkovića da bi prešao u redove splitskog Adriatica. U Adriaticu sam proveo tri godine gdje su me zapazili u RNK Splitu i prošlo ljeto dobio sam poziv da im se priključim koji sam i prihvatio.

Koji je trener najzaslužniji za tvoj napredak i razvoj?

- Najzaslužniji za moj razvoj je moj otac koji me je trenirao u mladim kategorijama NK Međugorja, a još bi istaknuo Dalibora Cvitanovića, Marija Tota i Mišu Krističevića koji su također zaslužni za moj razvoj.

Kadeti Splita sezonu su završili u sredini tabele. Kako si zadovoljan rezultatima koje ste ostvarili, ali i svojom igrom?

Što se tiče ove sezone bila je dobra. Ima dosta jakih klubova. Završili smo sezonu na 9. mjestu iako smo svojim igrama možda zaslužili i bolje mjesto na tabeli . Sa svojom igrom u kadetima Splita ove sezone sam zadovoljan, zabio sam 8 golova , ali cilj mi je da svoju igru još podignem na višu razinu.

Tko ti je nogometni uzor?

Moj najdraži nogometaš je Leo Messi , ali jako mi se sviđa Mateo Kovačić i način na koji on igra.

Kakve su ti ambicije i planovi za budućnost? Očekuješ li ponovno poziv u mlađe kategorije reprezentacije?

U budućnosti bi volio zaigrati za seniore RNK Splita, a dalje ćemo vidjeti. Za reprezentaciju BiH nastupao sam nekoliko puta i bio na okupljanjima. Velika je stvar je igrati za reprezentaciju i očekujem u budućnosti da ću opet dobiti poziv izbornika.

Možeš li usporediti omladinsku ligu BIH i Hrvatske?

Hrvatska liga je puno jača od lige BiH i uvijeti za rad su na višoj razini što pokazuju i rezultati hrvatskih klubova na odnosu na klubove iz BiH, ali i omladinskih selekcija.

Tko ti predstavlja najveću podršku u životu?

Najveća su mi podrška moj otac i obitelj, ali često se čujem sa trenerima iz koji su me trenirali i oni mi daju korisne savjete na čemu sam im zahvalan.

HERCEGOVINA.info