MARKO LIVAJA "Donio sam odluku o napuštanju reprezentacije, nadam se da će ubuduće sve proći u miru i bez tenzija"

Marko Livaja oprostio se od reprezentacije Hrvatske
Profimedia

Marko Livaja oprostio se od reprezentacije Hrvatske. Objavio je to danas napadač na svom Instagram profilu. 

"Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha. Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti", napisao je Livaja te dodao stihove pjesme koju je sam "oživio" na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Nije to, obična tkanina,

Srce mi ko najveća planina.

Ponosa uhvati me navala,

Kad se zavijori iznad naših glava", napisao je Livaja i stavio zastavu Hrvatske uz objavu.

Podsjetimo, Marko Livaja napustio je pripreme Hrvatske u Rijeci uoči kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo nakon što su ga huligani iz Rijeke vrijeđali na treningu Vatrenih. Nakon toga ga je Zlatko Dalić izostavio s popisa kako bi izbjegao da Livaja igra na Rujevici.

Na novom popisu kojeg je hrvatski izbornik objavio prije nekoliko dana ponovno se našao Livaja. Uoči utakmice Rijeke i Hajduka navijači Rijeke diljem grada stavljali su naljepnice s gnjusnom porukom "Umri Livaja".

Nakon svega, napadač je odlučio napustiti reprezentaciju, očito kako ne bi bio razlog nezdrave atmosfere. Huligani iz Rijeke nažalost su uspjeli u svom naumu, a to je razbijanje atmosfere u reprezentaciji Hrvatske.