MARIO IVANKOVIĆ NAJAVIO DERBI "Neki igrači fale, ali spremni smo odigrati na najvišoj razini i doći do pobjede"

Mario Ivanković
hercegovina.info

Trener Plemića je najavio današnju utakmicu 18. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva, koja se igra u Mostaru.

Mario Ivanković, privremeni trener Zrinjskog, govorio je za službenu klupsku televiziju o duelu protiv Sarajeva.

Plemići će danas na svom terenu dočekati Bordo klub u susretu 18. kola Premijer lige BiH, a uoči ovog duela, Ivanković se osvrnuo na europsku avanturu mostarske ekipe ove sezone, koja je završena remijem protiv Aston Ville.

"Lijepa europska priča je završena na najljepši mogući način, ali se nadamo da smo svi to ostavili iza sebe, barem tako mislimo. Mi se sada koncetriramo na sutrašnju utakmicu i sve smo podredili da odigramo što bolje, te da dođemo do pobjede i još jednom nagradimo naše navijače", kazao je Ivanković, pa dodao:

"Prije svega, očekujem dobru utakmicu, da bude kvalitetna utakmica i da navijači budu zadovoljni. Sastaju se dvije ekipe koje vole igrati, koje su u vrhu tablice i znamo što Sarajevo može, što priprema, ali mislim da smo spremni da odigramo još jednu utakmicu na najvišoj mogućoj razini i dođemo do pobjede.

Na pitanje kakvo je stanje u ekipi, Ivanković je poručio kako protiv Sarajeva neće moći računati na neke igrače. 

"Jakovljević neće igrati zbog kartona, Tičinović i Barišić su već duže odsutni i imamo još nekih igrača koji imaju neke zdravstvene probleme, tako da nam to diktira prvih 11 igrača. Sačekat ćemo još do sutra da vidimo šta i kako, ali definitivno da će sutra izaći oni koji mogu dati svoj maksimum. Tko god bude bilo što osjećao, sigurno da neće početi od prve minute", kazao je Ivanković, pa dodao:

"Pa sigurno da se osjeti umor, s obzirom na to da smo mi odigrali duplo više utakmica nego sve druge ekipe u jednoj polusezoni, pa mora da se osjeti. Međutim, guramo i, na kraju krajeva, moramo biti zadovoljni. Kada pogledamo neke lige u našem okruženju, sve ekipe koja su malo duže ostale u Europi, pate se u prvenstvu, ali smo mi opet u vrhu. Zabilježili smo povijesni uspjeh u Europi, odigrali grupu sa jakim klubovima i na jednoj visokoj razini uzeli četiri boda. Moramo biti zadovoljni sa svim tim. 

Prema riječima Ivankovića, Sarajevo je kvalitetna ekipa koja postiže dosta golova.

"Sarajevo je kvalitetna ekipa, koja postiže dosta golova i njihova individualna kvaliteta je jaka, ali svaka ekipa, kao što ima vrline, tako ima i mane. Mi ćemo probati te mane iskoristiti i da utakmicu što bolje odvedemo na svoju stranu. Nadam se da će utakmica biti kvalitetna, da će gledatelji uživati i neka na kraju bolji dođe do pobjede. Vjerujemo da smo to mi", istakao je Ivanković.

Podsjetimo, utakmica između Zrinjskog i Sarajeva se igra danas od 18 sati.