MARIO ĆUŽE "U Zrinjskom mi je bilo odlično, a jedan trenutak se pamti. Povratak? Nikad ne reci nikad"

Ćuže
HŠK Zrinjski

Nakon fantastične sezone u Zrinjskom Mario Ćuže vratio se u Zagreb u Dinamo. No, mladi Metkovac tamo neće ostati. Tako je za njega, ali i nekolicinu drugih igrača, poput Marka Tolića i Sandra Kulenovića, odlučio Igor Bišćan i njegov stručni stožer.

"Istina je. Što će sada dalje biti vidjet ćemo", kaže Ćuže za Hercegovina.info.

Ćuže

Velika mu je želja bila igrati za Dinamo i ne krije razočarenje, ali posustajanja nema.

"Mi smo svi bili igrači Dinama i naravno da je svima bio cilj igrati za Dinamo, ali sada je takva odluka i sigurno je da si razočaran. No, mora se gledati naprijed i riješiti situaciju na najbolji mogući način što se može. Nadam se da će se riješiti situacija u što kraćem roku", ističe.

Sve bi se moglo riješiti u nekoliko sljedećih dana.

"Iskreno nadam se do kraja ovog tjedna, najkasnije u idućem tjednu. Nadam se da će biti što prije. Svi su krenuli s pripremama i prvenstva će brzo krenuti. Tako da očekujem da što prije riješim svoj status", kaže nam Ćuže.

Posljednjih dana spominjao se i njegov odlazak u Poljsku.

"Bilo je nekoliko opcija za Poljsku, ali ništa konkretno da bi se išlo prema tome. Bilo je još nekoliko drugih priča, ali za sada još ništa ne znam. Najprije trebam završiti sve s Dinamom. Za mene se traži nova sredina pa ćemo vidjeti. Sigurno je da ne idem na posudbu nego odlazim iz Dinama i postajem igrač drugog kluba".

Pitamo ga i je li možda povratak u Zrinjski opcija.

"Iskreno, ne znam. Od odlaska nismo razgovarali o tome, ali nikada ne treba reći "ne". Mislim ipak da se to neće sada dogoditi. Meni je u Mostaru bilo odlično. Sezona iza nas je vrhunska. Teško je to pitanje. Najbitnije je da prvo riješim situaciju s Dinamom.

Iz Mostara nosi samo lijepe uspomene. 

Ćuže

"U najljepšem sjećanju će mi ostati ekipa i to što smo imali veliku dominaciju, ali veliko prijateljstvo i karakter nakon što smo ispali u Europi na onako nesretan način. Vratili smo se, dominantno osvojili prvenstvo, a na kraju je i Kup došao zasluženo. Ima puno lijepih uspomena i trenutaka koje smo ove godine ispisali Zrinjski i ja. 

Ćuže je u dresu Zrinjskog odigrao 44 utakmice. U njima je deset puta pogodio mrežu i 11 puta asistirao suigračima za pogodak.

Sadržaj se učitava...

Pamte se fantastični pogoci protiv Borca u Banjoj Luci i u Čitluku protiv Leotara. No, jedan trenutak je ipak iznad svih.

Sadržaj se učitava...

"Pored svih golova u prvenstvu mislim da se nijedan ne može mjeriti s onim u finalu Kupa protiv Veleža.

Sadržaj se učitava...

On je definitivno najdražih od svih. Kakve sam god lijepe pogotke postigao u prvenstvu, ovaj je najbolji, najdraži i najbitniji".

Ćuže

Posudba u Zrinjskom mu je dobro došla. Najvažnije je kaže igrati, a preporučio bi je svim mladim igračima. Pa u Zrinjski je na posudbu išao i Luka Modrić.

"Ja sam s 19 godina otišao iz Dinama na posudbu. Mogao sam u Dinamu sjediti na klupi, ali sam odlučio igrati. Meni je bilo najbitnije da igram bilo gdje u bilo koji klub samo da igram u tim godinama. Sada sam s 23 godine stigao na posudbu u Zrinjski igrati. Ja na to tako gledam, najvažnije je igrati bilo gdje, pa i na posudbi. Ja bi svima to preporučio i sam bi opet išao po posudbama jer se treba dokazivati".

Za primjer kako posudba može dobro doći mladim igračima daje i svog donedavnog suigrača Niku Jankovića.

"Ukoliko se pokažeš na posudbi možeš se vratiti u svoj klub, ostati u tom ili postoji neka treća opcija. Niko (opa. Niko Janković) je bio u Zrinjskom na posudbi iz Dinama i nakon dobre sezone i dobrih igara mu se otvorila prilika u Rijeci i on ju je iskoristio. Ne prati te samo tvoj klub već i drugi u kojima na kraju možeš završiti.

Ćuže

Vjeruje u iskorak Zrinjskog. Ističe kako su igrači, pojačanja i stručni stožer koji ima mostarski prvak dobitna kombinacija.

"Zrinjski je dvije godine zaredom pokazao da je predominantan u svojoj ligi. Doveli su nekoliko novih pojačanja koji su se pokazali da to upravo jesu. Sada je stiglo još nekoliko novih igrača i po meni ekipa izgleda jako dobra. Vjerujem da bi ove godine mogli napraviti iskorak u europskim natjecanjima. Nadam se da će bar ući u grupnu fazu Konferencijske lige. Po kvaliteti igračima i stručnom stožeru uvjeren sam da to mogu. Može to biti sve dobitna kombinacija."

Možda ga put nekad ponovno dovede pod Bijeli Brijeg.

"Možda, vidjet ćemo. Nikad ne reci nikad. Ne trebaju se nigdje "zatvarati vrata", a i zašto ne. Meni je u Zrinjskom bilo predobro", zaključio je Ćuže.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.