Marin Aničić: Opet ćemo se boriti za vrh

Marin Anicic
- Naravno da sam bio i jako sretan poslije onog pogotka protiv Orašja, ali on se ne može usppoređivati s ovim koji sam postigao u nedjelju, kaže Aničić i odmah nastavlja.

- Nije bilo lako protiv Veleža, ali u derbijima je samo rezultat važan. Svjesno smo da utakmica nije bila lijepa za oko, ali nismo ni očekivali da će biti. Znali smo da će se voditi velika borba iz koje smo mi na kraju izašli kao pobjednici. To je ono što će se pamtiti.

Trijumfom protiv Veleža nastavio je Zrinjski seriju dobrih rezultata s kojima je napravio pomak prema vrhu tabele, ali i korak prema četvrtfinalu Kupa BiH.

- Nije bio ugodan pogled na tabelu nakon nekoliko uvodnih kola, ali sada stvari polako dolaze na svoje mjesto. Mnogi su na startu sezone govorili da nas očekuje jedna od lošijih sezona u posljednjih nekoliko godina, ali ja sam uvjeren da ćemo se opet boriti za vrh tabele. Uz sve probleme koje smo imali i koji nas još uvijek prate, mi smo na korak od samog vrha, a svi znamo da ova momčad ima još puno prostora za napredak. Važno je da u završnici jeseni skupimo što više bodova, jer bi na proljeće trebali biti puno jači.

U uvodu spomenutoj utakmici protiv Orašja Aničić je igrao klasičnog napadača, u posljednih nekoliko utakmica je na lijevom boku, dok je sezonu počeo u veznom redu. Svi znamo da se radi o polivalentnom igraču, ali pitanje je koliko mu ta seljenja s pozicije na poziciju mogu koristiti u karijeri. Mišljenje novinara Dnevnog lista je da Aničić najviše može dati na poziciji lijevog stopera, ali ove sezone na toj poziciji igra najmanje.

- Ne znamo koja je to pozicija koja mi najviše odgovara. U posljednje vrijeme ustalio sam se na lijevom boku, a trener Jović vjerojatno ne želi ništa mijenjati iz razloga jer smo zaredali s dobrim rezultatima, pomalo diuplomatski odgovara Aničić, baš kao i na pitanje, zašto ga nema na popisima mlade reprezentacije za dva posljednja okupljanja.

- Igrao sam u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije, a onda poslije toga nisam pozivan. Zašto nisam nije pitanje za mene, nego za izbornika Branimira Tulića. Moje je samo da igram što bolje u dresu Zrinjskog, zaključio je Aničić za Dnevni list.