VIDEO  Man Utd na Old Traffordu preokrenuo vodstvo Liverpoola

Engleska liga, Manchester U, Manchester City

Manchester United pobijedio je na svom Old Traffordu momčad Liverpoola s 2-1 u najvećem derbiju engleskog nogometa. ''Crveni vragovi'' ponovno su prvi na ljestvici.

Liverpool je imao tri uzastopne pobjede u prvenstvu uoči ovog dvoboja, a prošle sezone je ponizio Fergusonovu momčad na Old Traffordu pobjedivši je s 4-1. Dobro su gosti s Anfielda počeli i ovaj dvoboj, jer su poveli već u 5. minuti. Kuyt je s desne strane odlično centrirao, a španjolski centarfor gostiju Fernando Torres sjajnim je udarcem glavom upisao svoj 16. pogodak ove sezone u Premiershipu.

No, na izjednačenje se čekalo samo do 12. minute. Antonio Valencia je napravio prodor po desnog strani. Mascherano ga nije mogao sustići, pa ga je povlačio, a Valencia je pao u kaznenom prostoru. Prekršaj je počeo izvan kaznenog prostora, ali je Valencia pao u pravom trenutku, pa je sudac Howard Webb pokazao na bijelu točku.

Udarac Waynea Rooneyja vratar gostiju Reina je uspio odbiti, ali samo opet do Rooneyja, kojem nije bilo teško poslati loptu u mrežu za svoj 33. gol ove sezone, a 26. u engleskom prvenstvu.

Do kraja prvog poluvremena praktički uopće više nije bilo uzbuđenja, a domaćin je tri boda osigurao pogotkom u 60. minuti. Fletcher je nabacio s desne strane, a Park je glavom s ruba peterca pogodio za veliko slavlje domaćih navijača.

U 89. minuti, Liverpool je mogao do izjednačenja. Gerrard je idealno poslužio Torresa koji je ostao neometan na deset metara od gola Van der Sara, ali je ''promašio udarac'' i traljavo zahvatio loptu, koja se ipak odbila do Benayouna, a ovaj je iz blizine glavom tukao ravno u Van der Sara.

Tako je Manchester United opet zasjeo na vrh ljestvice, ima 69 bodova, dva više od Arsenala. Treći je Chelsea sa 64 boda, ali i dvije utakmice manje. Jednu od njih odrađuje već u nedjelju, u gostima kod Blackburna.

Liverpool je porazom još umanjio šanse za osvajanje četvrtog mjesta, koje na kraju prvenstva vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Liverpool je trenutno peti s 51 bodom, a četvrti Tottenham ima četiri boda više i utakmicu manje.

jutarnji.hr