MAMIĆEVA PRESSICA IZ MEPASA Evo kako bi izgledao Dinamo da su došli igrači koje je htio dovesti

Zdravko Mamić
Hercegovina.info

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić iskoristio je novu presicu u Mostaru kako bi ponovno napao Dinamovo vodstvo na čelu s Krešimirom Antolićem i novim šefom struke Antom Čačićem. Mamić je Antolića i Čačića nazvao neznalicama jer su Mislava Oršića prodali u engleski Southampton za 5.75 milijuna eura, a potom je otkrio popis igrača koje je htio dovesti u Dinamo.

Mamićev popis igrača

Tvrdi da je savjetovao klub o dovođenju Bećira Omeragića (20) iz Züricha, Josipa Brekala (24) iz Wolfsburga, Marka Pjace (27) iz Juventusa, Adriana Leona Barišića (20) iz Osijeka, Lukasa Kačavende (19) iz Lokomotive i Diona Drene Belje (20) iz Osijeka. Mamić je imao plan nekog drukčijeg Dinama u odnosu na današnji, no njegovi prijedlozi nisu prošli. Da jesu, Dinamo bi možda ovako izgledao, donosi Index.

Kombinacija povratnika i velikih talenata

Bila bi to kombinacija trenutnih senatora poput Dominika Livakovića, Arijana Ademija i Josipa Mišića, povratnika poput Marka Pjace i Josipa Brekala te mladih talenata poput Diona Drene Belje i Lukasa Kačavende. Mamić je u Mostaru detaljno opisao svaki svoj prijedlog koji je odbijen.

Tko su igrači koje je Mamić htio dovesti u Dinamo?

Bećir Omeragić (20), stoper Züricha
Omeragić je mladi reprezentativac Švicarske. Za U-21 selekciju ima četiri nastupa i prema Transfermarktu vrijedi osam milijuna eura. Ugovor sa švicarskim Zürichom istječe mu ovog ljeta.

"Predlagao sam da kupe Omeragića i Barišića. Jedan je u tom trenutku vrijedio 8.5 milijuna, drugi 1.5 milijuna. Jedan bi došao kao slobodan igrač, paket s plaćom bio bi oko 2 milijuna eura. Dobro bi bilo da je Omeragić došao, a Zürichu bi iz tog novca sve platili otac i agenti. Ja sam razgovarao i s vlasnikom Osijeka o možebitnom transferu Belje. On će vrijediti milijardu! Ima 20 godina i neslućeni je talent", rekao je Mamić.

Adrian Leon Barišić (20), branič Osijeka

Barišić je dugo bio na meti Dinama, no na kraju je ostao u Osijeku. Prošle sezone igrao je na posudbi u talijanskom Frosinoneu, a kod bivšeg Osijekovog trenera Nenada Bjelice nije dobivao previše prilika. Mamić tvrdi da je to fantastičan zalog za budućnost.

"Da sam znao da Čačić govori da ga ne zanimaju Dilaver i Theophile, zna se da je Josip Šutalo na izlaznim vratima i da će otići na zimu ili ljeto, a trener je htio da Perić ode. Naravno da sam pitao onda tko će igrati. Tko će ih zamijeniti? Predlagao sam im Omeragića, Barišića iz Osijeka. Ima 21 godinu. Vidjet ćete kakav će biti."

Lukas Kačavenda (19), ofenzivac Lokomotive

Kačavenda posljednjih mjeseci nije igrao zbog teške ozljede križnih ligamenata. Aktualni je reprezentativac U-21 reprezentacije Hrvatske i jedan od najvećih talenata HNL-a. Prema Transfermarktu vrijedi 4.5 milijuna eura.

"Dinamo i Uprava u kojoj je Antolić htjeli su platiti pet milijuna eura za Kačavendu. Lokomotiva ga nije htjela pustiti u Dinamo, ali ni u Genou za 8.5 milijuna eura. Ja sam predložio Dinamu da se dogovori za tri milijuna eura jer se ozlijedio. Antolić ismijava moj prijedlog oko Kačavende. Kad on bude jedan od najboljih igrača u Europi, onda ćemo vidjeti. Postoji mogućnost da se to ne dogodi? Postoji."

Marko Pjaca (27), ofenzivac Juventusa

Pjaca je bivši igrač Dinama, za koji je igrao od 2014. do 2018. godine. Dinamo ga je prodao Juventusu 2016. za 29.4 milijuna eura, no potom se teško ozlijedio na prijateljskoj utakmici Estonije i Hrvatske pod vodstvom Ante Čačića. Nakon toga je igrao na nekoliko posudbi, a Mamić tvrdi da se Pjaca ponudio Dinamu kako bi oživio karijeru.

"Ja nisam Uprava, ali su me ljudi iz kluba zvali stalno za mišljenje. Taj glupi primitivni bivši policajac koji ne zna da je lopta okrugla... Marko Pjaca je mene nazvao da se vrati u Dinamo i oživi svoju karijeru. Čačić se na to skoro ispovraćao."

Josip Brekalo (24), ofenzivac Wolfsburga

Brekalo će uskoro promijeniti klub, a kao potencijalna destinacija spominje se talijanska Fiorentina. Brekalo je bivši igrač Dinama, za koji je igrao od 2013. do 2016. Mamić tvrdi da bi se Brekalo, baš kao i Pjaca, vratio u Dinamo i oživio karijeru.

"Sad postoji opcija da i Josip Brekalo bez plaćanja transferne cijene dođe u Dinamo, a Čačić je rekao da mu on ne treba. I otac Brekala i njegov agent bili su u Dinamu prije par dana, a u klubu ih nije imao tko primiti. Čačić ga nije ni vidio, ni razgovarao s njim."

Dion Drena Beljo (20), napadač Augsburga

Beljo je nedavno prešao u njemački Augsburg za tri milijuna eura. On je, tvrdi Mamić, neslućeni talent. Mladi hrvatski reprezentativac prema Transfermarktu vrijedi 6.5 milijuna eura.

"Ja sam prije tri mjeseca razgovarao u Međugorju s predstavnikom vlasnika Osijeka o transferu Belje. Ja bih ga doveo, da su me ovi poslušali, on bi već bio u Dinamu. Vrijedit će milijardu. Ne znam je li odabrao pravi klub, ali neslućeni je talent. Ima 20 godina."