MAMIĆ NIJE ODUSTAO OD DINAMA Procurila snimka: 'Krenite na svoje prijatelje, bližnje rođake...'

Zdravko Mamić Dinamo

Da je najava konačnog povlačenja najobičniji spin, otkrio je Jutarnji list još prošloga tjedna, uz najavu da se planira "briefing" u Banjoj Luci. Tjedan dana kasnije, stigla je i konačna potvrda u vidu audio-zapisa, kojeg imaju u posjedu, a koji do kraja razotkriva stvarne namjere Zdravka Mamića i njegove klike: ne, osuđeni bjegunac ne da nije odustao od Dinama, već štoviše posljednjih dana i sam se aktivno uključio čak i u borbu za potpise novih članova, koji bi povjerenicima od njegova povjerenja otvorilo mjesta u Skupštini, 9. ožujka.

Samo za podsjetnik, Dinamov statut nalaže da u skupštinu ulazi osam povjerenika koji su u klub doveli najviše članova, a u ovoj zasad prilično neizvjesnoj borbi za vlast upravo bi tih osam ruku moglo biti presudno.

Sadržaj se učitava...

"Dragi moji prijatelji i dinamovci, evo po prvi put se uključujem u rad naše grupe. Moram se aktivirati, ipak sam to dužan našem Dinamu i svima vama. Konkretno, molim vas da prestanemo ili smanjimo komunikaciju koja nema nikakve koristi, nego se konkretno angažirajmo, svaki od nas, na prikupljanju članova. Da bi najmanje četiri naša povjerenika, a onda i petog da dodamo, da vidimo tko je taj peti a da je naš i da ga izguramo, da uđu u Skupštinu. Svaki drugi scenarij bio bi dokaz da smo potpuno nesposobni. Što treba konkretno napraviti?", pita Mamić u snimci pa nastavlja:

"Krenite na sve svoje prijatelje, bližnje, rođake diljem Hrvatske, gdje god ih imate. Pošaljite im listu što im sve treba da bi bili članovi Dinama. Pošaljite im da to ispune. Recite im da će biti učlanjeni, da će dobiti člansku iskaznicu i da neće trebati platiti članarinu jer ćemo članarinu platiti mi iz našeg fonda, a taj fond ću osigurati ja. Prema tome, vi ako ćete dati svoj doprinos i platiti za neke ljude, to je dobrodošlo, ali nemate brige, ono što ne možete napraviti, napravit ću ja. Ali dajte se pokrenite, ako nismo u stanju skupiti dvije ili tri tisuće članova, onda smo nesposobni. Idemo skupljati, primati podatke na mail i WhatsApp. Onda ćemo ih u datom trenutku tamo od ponedjeljka pa nadalje upisivati onim povjerenicima kojima će biti potrebno, od 1 do 5. Ja mislim da trebamo ići na pet, četiri su nam visoko, a petog bi još dodali i gurnut ćemo sve do njega. Evo to je moj zasad doprinos. Slijedim vas, pratim vas, ovu bitku moramo dobiti po cijenu života, ali s konkretnim radnjama. Onako kako je to rekao moj ratnik i prijatelj Štef Kezerić - ajmo biti konkretni", poručuje svojoj sljedbi međugorski bjegunac.

Da je akcija u punom zamahu, otkrivaju i aktivnosti na društvenim mrežama i u raznim Dinamovim grupama. Tako na jednoj, primjerice, piše da je jedan od aktivnih sponzora Mamićeve agende i bivši Dinamov igrač Mario Bonić, koji će, prema navodima s društvenih mreža, sam platiti članarinu za sve one koji žele biti članovi. Bonić se, inače, vrlo jasno na društvenim mrežama deklarira kao Mamićev sljedbenik...

Rat je, dakle, u punom zamahu, ne spava niti jedna strana, a Zdravko Mamić očito ne miruje. Pogotovo jer zna da je mnogo njegovih glasača u Skupštini već preletjelo na drugug stranu. Skupština Dinama, dokazuje se svakodnevno, puna je "žetončića" i upravo je stoga nemoguće procijeniti kakvo je stanje na terenu, ankete su prilično nezahvalne.

Jedino dobro po sami klub u ovome času je da će kolateralno, iako ne nažalost iz pravih pobuda, vjerojatno oboriti broj članova i dodatno napuniti blagajnu...