Mamić: Jurčić ima četiri kola da si sačuva posao

ROGAŠKA SLATINA - Dok je premijerka uzjahala konja i, kako kaže, sad je sigurna da konj ide u pravom smjeru, maksimirski premijer je od svoje ergele pobjegao u zelenilo dežele. Šepavu igru, nervoznog trenera, razmažene pulene i pogibeljni stadion Zdravko Mamić zamijenio je rasporedom - sauna, bazen, masaža - i isključenom številkom. Detoksikacijska kura promijenila je kurs kad se šef "modrih" ležerno u trenirci Aston Ville ušetao u lobi hotela u Rogaškoj Slatini i ugledao entuzijastična pera koja su odlučila zaje.... isključenu številku... Izraz lica kao u ‘srećkovića' koji stoji na plaži u Tajlandu dok prema njemu ide tsunami.

- Nedostajao mi je netko da pričamo o Dinamu - odlučio se za dobrodošlicu nenadanim gostima i sjeo za stol. Izgleda da Alaga i Mićo Vujanić, intimusi s kojima je već osam dana u Rogaškoj, bježe od “svetinje” kao teme. Možda je i to dio terapije.

- Znam da će ovaj razgovor biti među nama, dok se ne raziđemo - nasmijao se Mamić i - pogodio.

Odmah u glavu dao je odgovor na pitanje zbog kojega je i pobjegao tamo, zbog kojega mu mobitel ne može provariti sve propuštene pozive i zbog kojega smo uostalom i potegnuli do tog slovenskog mjesta.

- Jurčić je novi stari trener Dinama - odgovorio je.

- Ne mogu biti precizniji u svom odgovoru. Ovo novi je isključivo zbog toga što čitam da ste ga već smijenili.

Pokušali smo se braniti kuloarskim pričama u Maksimiru. Nije prošlo.

- Znam da priče postoje, ali one ne kreću od mene. Ovdje sam osam dana, a na mobitel sam razgovarao ravno dva puta sa svojom tajnicom i niti jednom nisam spomenuo Jurčića. Utvaram si da se predsjednika Uprave ipak nešto pita kad se odlučuje o treneru.

Naravno da se pita, ali taman da je Obama predsjednik Uprave, kljakavu igru Dinama tri mjeseca prije Europe upakirati ne može ni Copperfield.

- Pa nisam lud. Vidim kako igramo. Treba posložiti neke stvari u glavi. Vidjeti zašto nema igre. Jel’ taj pad zbog ozljeda, forme igrača...

Ili trenera, dodali smo.

- Nije dobro kad Dinamo uzme bod u zadnje tri utakmice sa Zagrebom. I kada se toliko čeka pobjeda nad Hajdukom.

jutarnji.hr