Mainz otpustio El Ghazija zbog podrške Palestini

Mainz otpustio El Ghazija
Instagram

Njemački prvoligaš Mainz otpustio je svog igrača Anwara El Ghazija zbog objave na Instagramu kojom je podržao Palestinu u sukobu s Izraelom. U spornoj El Ghazijevoj objavi je pisalo: "Ovo nije rat. Kad jedna strana odsiječe vodu, hranu i struju drugoj, to nije rat. Kad jedna strana ima nuklearno oružje, to nije rat. Kad jednu stranu financiraju milijardama dolara, to nije rat.

Kad jedna strana koristi fotografije napravljene pomoću AI-ja kako bi širila dezinformacije o drugoj, to nije rat. Kad društvene mreže cenzuriraju sadržaj jedne, a ne i druge strane, to nije rat. Ovo nije sukob i ovo nije rat. Ovo je genocid i masovno uništenje kojemu svjedočimo."

Otkaz nakon samo mjesec i pol

El Ghazi je objavu završio rečenicom "Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna", što je popularni palestinski politički slogan kojim se zagovara neovisnost Palestine na cijelom prostoru od rijeke Jordan do Sredozemnog mora, prenosi Index.

El Ghazi je u Mainz stigao tek prije mjesec i pol kao slobodan igrač, a prethodno je igrao za PSV. U karijeri je još nastupao za Ajax, Lille, Aston Villu i Everton, a odigrao je i dvije utakmice za nizozemsku reprezentaciju.