LUKŠA JAKOBUŠIĆ VIŠE NIJE PREDSJEDNIK HAJDUKA Zbog loših rezultata Nadzorni odbor smijenio Dubrovčanina

Lukša Jakobušić
HNK Hajduk

Lukša Jakobušić više nije predsjednik Uprave Hajduka. S pozicije koju je preuzeo u listopadu 2020. godine po odlaska Marina Brbića, odlazi nakon četiri i pol godine. Smijenio ga je Nadzorni odbor kluba, a vršiteljica dužnosti predsjednice kluba do kraja sezone bit će članica Uprave Marina Akrap.

Hajduk je u proljetnom dijelu prvenstva prosuo prednost koju je imao prije zimske pauze, a u nastavku je osvojio samo 14 od 27 mogućih bodova, što je čak 13 manje od vodeće Rijeke. Na Poljudu je doživio tri poraza - od Rijeke, Lokomotive i Dinama - te su se snovi o tituli potpuno urušili.

Jakobušićeve ambicije na mjestu predsjednika Uprave Hajduka bile su velike, piše Index. Ovako ih je najavio:

- jednom igrati grupnu fazu Europa lige

- triput igrati skupine Konferencijske lige, jednom igrati šesnaestinu finala, a jednom osminu finala

- prosječna dob A momčadi kluba treba biti između 24 i 26 godina- svake godine iz juniorske momčadi promovirati dva mlada igrača u prvu momčad.

Od objave ove strategije Hajduk je odigrao skoro tri cijele sezone te je od rezultata ostvario osvajanje barem jednoga Kupa (osvojio je dva) i osvajanje drugog mjesta u sezonama u kojima nije bio prvi. Prošle dvije sezone izgubio je utrku za prvaka, a zasad se čini da ju je izgubio i ove te za ostvarenje sportskih ciljeva ima još sezone 2024./2025., 2025./2026. i 2026./2027.

Sada je i matematički nemoguće da Hajduk sve to ispuni u preostale četiri sezone pa je jasno da od strategija dosad nije ispunjeno skoro ništa.