Luka Modrić pristao na manju plaću, ali mu Real ne želi dati ni to

Luka Modrić, Real Madrid
EPA

Prema pisanju poslovično dobro upućenog Gianluce Di Marzija, Luka Modrić i Real Madrid krenuli su u pregovore oko produženja ugovora, ali zasad se razlikuju u očekivanjima od plaće.

Sjajne igre Luke Modrića ne jenjavaju ni s 36 godina na leđima i očito je da sve strane žele ostanak hrvatskog maestra u Real Madridu. Poznati pouzdani novinarski stručnjak za transfere, Talijan Gianluca Di Marzio, donosi vijest da su pregovori već otpočeli.

Modrićev ugovor traje do ljeta 2022., ali i igrač i klub i navijači svakako žele da se to produži na barem još jednu sezonu i počelo se raditi na produženju do ljeta 2023., ali zasad je razlika u procjeni vrijednosti ugovora.

Naime, Modrić je zbog pandemije koronavirusa i udara na poslovanje Reala prošle sezone smanjio plaću za deset posto, s 12 i pol na negdje 11.25 milijuna eura i novim se ugovorom nada vratiti na primanja prije Covida.

No, Real bi mu na račun godina htio još dodatno smanjiti plaću i rasteretiti proračun i očito će se oko te točke najviše voditi pregovori.

Ako se dogovor postigne, kraj novopotpisanog ugovora ostavio bi Modrića u kraljevskom klubu na dugih 11 godina od svog dolaska na ljeto 2012.