LUKA MODRIĆ "Donio sam odluku o budućnosti u reprezentaciji"

Modrić Dalić
Božidat Vukičević/CROPIX

Vatreni su jedan dan udaljeni od polufinala Lige nacija protiv Nizozemske koje je na rasporedu ove srijede u 20:45 u Rotterdamu. Zlatko Dalić priprema ofenzivnu postavu za De Kuip. U najavi susreta spominje se kako bi Ivan Perišić mogao zaigrati na lijevom beku dok će lijevo krilo pripasti Luki Ivanušecu.

Nakon ozljede, iz kadra je otpao Joško Gvardiol, a njegovo mjesto popunio je napadač Augsburga Dion Drena Beljo. Kakvu utakmicu očekujemo sutra u Nizozemskoj i na brojna druga pitanja u posljednjoj će presici prije susreta danas su odgovorili izbornik Dalić i kapetan Luka Modrić koji je odmah u startu progovorio o tome je li mu to zadnje natjecanje s Hrvatskom.

- Vidjet ćemo, trenutno sam fokusiran na Ligu nacija i ovo što je ispred nas. A o nastavku moje reprezentativne karijere možemo pričati nakon toga. Donio sam odluku, ali o tome ćemo kad završi Liga nacija.

Zlatko Dalić je progovorio o susretu s Nizozemskom.

- Želimo u finale, želimo pobjedu. Ovo što smo napravili, ulazak u najbolje četiri reprezentacije, je odličan uspjeh. Bit će teško, ali optimist sam. Želimo pokazati sve ovo što smo dobro radili ovih dana.

Hoćete li pustiti igrače doma u slučaju poraza od Nizozemske?

- Ne, došli smo tu po medalju. Nema govora da netko ide doma, niti to itko želi. Dat ćemo sve od sebe da ispišemo povijest.

Luka Modrić je nahvalio Nizozemce.

- Igramo protiv mlade i talentirane ekipe koja se zadnjih godina vraća na stare staze. Bit će teško. Igraju doma, ali bit će dosta i naših navijača i to će biti dodatan motiv. Po meni je utakmica 50-50. Dolazimo puni entuzijazma, volje, elana, radili smo sjajno, dobro se osjećamo i nadam se da ćemo to i pokazati na terenu.

Hoćete li iznenaditi Nizozemce sastavom?

- Vi ste ih iznenadili. Vi ste već napisali sastave. Opet se vraćamo na te vaše sastave. Zovete, pitate, tražite sastav, ali eto, to je vaše... - rekao je Dalić.

Hoćete li ostati u Realu ili idete u Saudijsku Arabiju, pitali su Luku.

- Moj fokus je na reprezentaciji. Što se Reala tiče, već sam puno puta rekao sve o tome, ne bih htio ponavljati. Moj fokus je na Nizozemskoj, kad sve završi, možemo o tome.

Osjećate li kao da vam je svaka utakmica s Hrvatskom zadnja?

- Uvijek uživam igrati za reprezentaciju i svaki dolazak ovdje me ispunjava. To što se približava moj kraj s reprezentacijom nije razlog da više uživam. Svaki put uživam ovdje. Dok je tako i dok mogu pomoći, nema razloga da ne budem ovdje.

Imate li poruku za Karima Benzemu?

- Nemam. Rekao sam već što mislim o njemu. Žao nam je što je otišao tako veliki igrač, ali svatko ima svoj put u karijeri i radi ono što misli da je najbolje za njega. Hvala mu za sve što je napravio za Real i želimo mu sreću.

Shvaćamo da Luka ne želi pričati o budućnosti, imate li vi izborniče savjet za njega?

- Luka zna najbolje što je za njega dobro. Svatko odlučuje sam.

Ovo je prvo polufinale Lige nacija, je li ovo isto kao polufinale Svjetskog prvenstva?

- Pa je. Prva sezona ovog natjecanja nije bila dobra za nas. Ove smo došli do ovdje i sada želimo opet napraviti povijest. Nemamo kalkulacija, želimo napraviti dobar rezultat. Protivnik je dobar i kvalitetan, ali mi imamo svoju kvalitetu - poručio je Dalić.