LUKA MENALO NEĆE U SARAJEVO Dinamo ga poslao na posudbu s opcijom otkupa za 400.000 eura

Luka Menalo Dinamo
Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Menalo poslan je na posudbu. Dinamo je svog 27-godišnjeg ofenzivca, malo korištenog u mandatu Sergeja Jakirovića, poslao na jednogodišnju posudbu u Celje. Slovenski klub imat će pravo otkupa njegova ugovora nakon što istekne posudba. To će moći napraviti za iznos od oko 400.000 eura, otkriva Index.

Menala se ranije spominjalo u kontekstu prelaska u Rijeku, no upravo je Jakirović po dolasku u Maksimir bio taj koji je stopirao  posao. Također je u pitanju bila posudba. Jakirović odlučio da mu Menalo trebao i nije ga pustio. U tri od prve četiri utakmice koje je vodio Jakirović je Menala ubacivao u igru da bi onda povremeni reprezentativac BiH polako padao u drugi plan. 

S Dinamom je osvojio tri naslova

Preselio je na klupu, a u zadnjih nekoliko utakmica bio je na tribini. Ukupno je odigrao 366 minuta kroz devet ovosezonskih susreta. Da Jakirović na njega više uopće ne računa bilo je jasno i ranije, ali konačna potvrda bilo je izostavljanje Menala s popisa igrača, koji idu na pripreme u Rovinj. Menalo je ostao u Zagrebu u potrazi za novim klubom koji je sada i našao.

Menalo je u Dinamo stigao u ljeto 2018. iz Širokog Brijega za 400.000 eura. S Dinamom je osvojio tri naslova prvaka, a odigrao je 91 utakmicu te postigao 11 golova uz osam asistencija. U slovenskoj ligi je jednu sezonu bio na posudbi u Olimpiji i igrao je odlično, pa se ne bi trebao dugo privikavati na novo okruženje. S Dinamom je pod ugovorom do ljeta 2026. godine.