VIDEO  Luis Ibanez: "Zdravku Mamiću zamjeram samo jednu stvar"

HŠK Zrinjski, Luis Ibanez , Luis Ibanez
Hercegovina.info

Lucho Ibanez, čovjek koji je sedam godina bio jedan od standardnijih igrača europskog Dinama i kojem se predviđala lijepa karijera, s 29 godina je otišao spašavati nogometni status u mostarski Zrinjski, da bi prije nekoliko mjeseci postao član srpskog drugoligaša. Paralelno polaže ispite za postati nogometni trener jer se vidi u tom poslu. Nada se u Hrvatskoj, gdje mu obitelj živi. 

S Ibanezom su novinari Indexa razgovarali o čitavoj njegovoj karijeri, pričao je kako je bilo u dresu slavne Boce s legendarnim Riquelmeom igrati na slavnoj Bomboneri, što Argentincima znači nogomet i zašto je za njega Maradona veći od Messija. Rekao nam je kako je prije dolaska u Dinamo za Hrvatsku jedino čuo preko Davora Šukera, ispričao je detalje dolaska u Dinamo i što misli o Zdravku Mamiću te što mu jedino zamjera.

"Za Zdravka imam samo riječi hvale. Bit ću mu zahvalan cijeli život na svemu što je napravio za mene. Nikad ni jedan problem nisam imao s njim. Stalno sam mu govorio da je napravio puno za mene i moju karijeru. Jedino što mu zamjeram, to je što nije mene prodao kako je prodao većinu igrača Dinama, ali Zdravko je čovjek koji je stvorio i današnji Dinamo i hrvatsku reprezentaciju.

Išao sam na Svjetsko prvenstvo u Rusiju gledati utakmicu Hrvatska - Argentina i gledam na terenu od 11 igrača osam koji su sa mnom igrali u Dinamu. Tko je za to zaslužan, tko je to napravio? To je Zdravko napravio. Znam sve, znam da u Hrvatskoj ima puno ljudi koji imaju nešto protiv njega, ali vjerujte mi, ovdje u Srbiji bi svaki klub volio imati jednog Zdravka Mamića.

Nema osobe ovdje u Beogradu koja me nije pitala kakav je Zdravko. Što da im kažem? Čovjek voli nogomet, voli Dinamo. Posljednji put kad smo se vidjeli, bio sam kod njega u Međugorju, imao je trenirku Dinama.

Ponavljam, da nije bilo Zdravka, ne bi bilo današnjeg Dinama niti bi hrvatska reprezentacija danas bila svjetski doprvak. Tako ja mislim, ali naravno da svatko ima svoje mišljenje'', rekao je Ibanez. 

Dodao je da se iz ere u Dinamu najviše sjeća utakmice protiv Reala i gola Hajduku na Poljudu. Posebno je bio oduševljen igranjem u Splitu i emocijom koju navijači u Splitu daju svom klubu, a dao je svoje objašnjenje činjenice da njegov Dinamo unatoč jakoj ekipi u Europi nije mogao napraviti dobar rezultat, za razliku od respektabilnih uspjeha Modrih danas. 

''Nema tih milijuna za koje bih igrao za River, Hajduk i Partizan''

Priznao  je da je sam kriv za odlazak u Tursku koja ga je nogometno unazadila, a otkrio  je i zbog čega nikad ne bi mogao igrati za River, Hajduk i Partizan. Rekao je da je bio jako blizu hrvatske reprezentacije te da je samo zbog toga uzeo hrvatsko državljanstvo. Objasnio je zašto je pristao otići u Crvenu zvezdu znajući za rivalitet Dinama i Zvezde.

Na tu temu je dodao da nikad u Beogradu nije imao problema radi svoje dinamovske prošlosti, dok je u Zagrebu imao jednu neugodnu situaciju, a odgovorio je i na pitanje za koga bi navijao da se u Europi nađu Dinamo i Zvezda.

Lucho je i izdiktirao idealnu postavu svih igrača s kojima je igrao u karijeri, a nikako mu nije jasno zašto Alen Halilović nije opravdao nadimak hrvatski Messi. 

Što je još Lucho Ibanez rekao u intervjuu za Index, pogledajte u videu.

Sadržaj se učitava...