FOTO  Ludnica pod Bijelim Brijegom, Zrinjski napravio nevjerojatan preokret i pobijedio AZ Alkmaar

Zvone Kožulj
HŠK Zrinjski

Kakva noć u Mostaru, kakva ludnica, kakva utakmica za pamćenje. Nogometaši HŠK Zrinjski u prvoj povijesnoj utakmici grupne faze Konferencijske lige nakon nevjerojatnog preokreta svladali su veliki AZ Alkmaar rezultatom 4:3. Imali su gosti na poluvremenu veliku prednost od 0:3 i činilo se kako je sve gotovo. No, u drugom poluvremenu na teren izlazi neki drugi Zrinjski. Krunoslav Rendulić je pogodio sa svim izmjenama i Zrinjski je na kraju zasluženo slavio.

Zvone Kožulj

Unatoč nestabilnom vremenu, tribine su bile krcate, a atmosfera fantastična.

Zvone Kožulj

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić večeras se na teren od prve minute odlučio poslati momčad u sastavu; Marić, Ćorluka, Radić, Jakovljević, Memija, Ivančić, Balić, Čanađija, Ćuže, Bilbija, Tičinović.

Kažimo kako su Radić i Andrija Balić večeras debitirali u dresu s lentom.

S druge strane Pascal Jansen odlučio se za sljedeću jedanaestoricu; Ryan, Sugawara, Moller Wolfe, Bazoer, Penetra, Clasie, De Wit, Mijnans, Van Brederode, Lahdo, Pavlidis.

Počela je utakmica pod Bijelim Brijegom.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 8. minuti, a imali su je gosti. Odlično je pucao Clasie, a Marić još bolje brani. Iščupao je to ispod grede vratar Zrinjskog.

Zvone Kožulj

No, dvije minute kasnije gosti su poveli. Lahdo je dobro prošao po desnoj strani i ubacio, a sam je nečuvan na drugoj vratnici ostao Van Brederode i poslao loptu u mrežu.

Nakon kornera u 15. minuti pokušao je glavom Ćuže, no lagan posao je to bio za vratar gostiju Ryana.

U 20. minuti nakon udarca Čanađije lopta dolazi do Andrije Balića, ali njegov udarac dobro blokira obrana gostiju.

Odličnu akciju Zrinjskog vidjeli smo u 31. minuti. Čanađija je fantastičnom loptom uposlio Ćužu čiji udarac fantastično brani Ryan, ali signalizirano je zaleđe.

Zvone Kožulj

Minutu kasnije Alkmaar vodi 0:2. Nakon ubačaja Lahda jedan igrač gostiju na drugoj vratnici puca glavom, Marić to odlično brani, ali lopta se odbija do Mijnansa koji povećava prednost svoje momčadi.

U 45. minuti Alkmaar dolazi i do trećeg pogotka. Lopta dolazi do De Wita koji puca, a lopta se odbija od Radića i odlazi u mrežu.

Na poluvrijeme se odlazi s velikom prednošću gostiju.

Na samom početku drugog poluvremena Rendulić umjesto Balića na teren šalje Zvonimira Kožulja, a on mu vraća na najbolji mogući način.

Zvone Kožulj

Igrala se 48. minuta kada je Zrinjski dobio slobodni udarac s više od 20 metara. Loptu je uzeo upravo Kožulj i fenomenalnim udarcem na prvu vratnicu pogodio mrežu gostiju.

U 53. minuti vidjeli smo dobar pokušaj gostiju, ali brani to Marić.

Pet minuta kasnije svoj udarac je nakon jedne odbijene lopte isprobao Clasie, ali lopta odlazi visoko iznad grede.

U 67. minuti Pavlidis odlično puca, ali pogađa vratnicu.

U 70. minuti ludnica na stadionu. Ćorluka je maestralno pogodio lijevom nogom. Je li pokušao ubaciti ili gađati mrežu manje je bitno.

Minutu kasnije Rendulić u igru ubacuje Malekinušića i Hrvanovića. I pogodio je trener Zrinjskog.

Hrvanović tek što je ušao primio je jednu loptu na prsa, lijepo je primirio i opalio s nekih 18 metara i pogodio mrežu. Delirij na stadionu u ovim trenutcima.

U 81. minuti potpuni preokret Zrinjskog. Kiš je odlično uposlio Malekinušića koji pogađa vratnicu, a na loptu natrčava Kožulj i pogađa za 4:3. Nevjerojatni trenutci u Mostaru.

Sadržaj se učitava...

Sjajna prilika za goste u 86. minuti. Pavlidis je pucao glavom, otišlo je to za malo pokraj vratnice Marića.

Duboko u sudačkoj nadoknadi u 96. minuti gosti su imali dobru priliku, ali Marić je to sigurno obranio te sačuvao pobjedu svojoj momčadi. Kraj pod Bijelim Brijegom. Suze radosnice zavladale su na licima Krunoslava Rendulića i njegovih igrača.

"Uživajte, gledajte, plačite, skačite", vikao je legendarni hrvatski komentator Mićo Dušanović kada je Goran Ivanišević osvojio Wimbledon. Može se to reći i nakon večerašnje utakmice. 

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.