LJUBUŠAK DONIO POBJEDU HRVATSKOJ "Već s 10 godina pokazivao je nevjerojatnu volju za radom, to dolazi na naplatu"

Mislav Ćutuk
HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija do 16 godina svladala je u Čakovcu reprezentaciju Turske rezultatom 1:0 u sklopu UEFA razvojnog turnira. Pobjedu mladim Vatrenima koje s klupe vodi proslavljeni hrvatski reprezentativac Robert Jarni donio je mladi Ljubušak Mislav Ćutuk koji je mrežu pogodio u 28. minuti.

Mislav Čutuk

Riječ je o mladom Ljubušaku koji je svoju karijeru započeo u matičnoj Slogi odnosno Bigesteu iz Ljubuškog. Napredovao je nakon toga najprije u nogometnoj školi NK Međugorje, a zatim i u AS Međugorje, da bi potom prešao u Neretvanac.

Tamo ga je kao i u Međugorju vodio trener Mladen Pervan.

Mislav Čutuk

"Ono što je kod njega bilo zadivljujuće još dok je imao 10 godina je bio njegov voljni momenat. Možda je u to vrijeme bila nekolicina talentiranijih nogometaša od njega, ali je on sve nadomještao predanim radom, trudom i voljom. Danas je došao do reprezentacije. Jako mi je drago zbog njega kaže Pervan za Hercegovina.info.

Mislav Čutuk

"Radili smo s njim u dvije škole u Međugorju, a kasnije smo skupa bili i u Neretvancu. Ubrzo nakon toga stigao je i poziv zagrebačkog Dinama koji je bio veliko priznanje za njega te je s 12 godina napustio Opuzen i preselio u Maksimir".

Uvjeren je kako će napraviti dobru karijeru.

Mislav Čutuk

"Naravno. Vjerujem u njega i nadam se da će biti veliki igrač. Zaslužio je to svojom predanošću prema nogometu", rekao nam je Mladen Pervan voditelj nogometne škole AS Međugorje.

Za Ćutuka je do sada dva puta zanimanje iskazao splitski Hajduk koji je bio u pregovorima s njegovim ocem, ali i Borussia Dortmund te Hoffenheim. No, Igor Gabrielić je uspio privoliti obitelj Ćutuk da Mislav krene put Zagreba. U Dinamu ga cijene kao jednog od većih talenata Modre škole.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.