Ljubušaci s par vrijednih novaka nagovijestili da misle ozbiljno

sloga ljubuski

Ipak prvenstvu kakvo se očekuje nitko ne može pristupiti kao izraziti favorit.

- Pokušat ćemo dati najbolje što možemo, boriti se za gornji dio ljestvice, ali puno je klubova sa sličnim ambicijama pa ćemo vidjeti kako će se sve odvijati, oprezno će tajnik Sloge Željko Rašić.

Prvi trening poslije kratkog sastanka su jučer vodili pomoćnici Tomislav Raguž i Željko Landeka, trener golmana Ekrem Jakirović te naravno šef struke, Damir Vučić.

- Odziv igrača je stopostotan, sve ono što smo imali prošle sezone to imamo na raspolaganju. A tu je i niz nogometaša koji će s nama provesti određeni dio priprema kako bi procijenili njihovu vrijednost. Ima tu i onih koji su definitivno pojačanja za Slogu i bit će sigurno faktor unaprjeđenja naše igre i stabilnosti, odnosno koji bi nas trebali dovesti do cilja, rekao je Vučić.

Od novih lica smo mogli vidjeti nekoliko afirmiranih prvoligaških nogometaša kao što su već spominjani veznjak Mladen Stjepanović, ali i njegov dosadašnji suigrač iz GOŠK-a, desni bočni Mario Ljubić. Tu su i dva Jablaničanina, prošlosezonski napadač Goražda Mirsad Ramić koji je ranije nosio i dres Željezničara, te desno krilo Muamer Vila, prošle sezone član Turbine koji je ranije nastupao za GOŠK, Čapljinu i Olimpic.

- Očekujemo još par novih imena, plus sa našim starim adutima kao Nedžadom Serdarevićem, Markom Grgićem, Blažom Pažinom, Amelom Handžićem i ostalima koji su ponijeli teret prošle sezone, mislim da će to predstavljati dobar temelj. A na nama iz struke je da napravimo dobru igru, govori Vučić.

Primjetno je kako je Sloga u Ramiću i Stanislavu Vasilju dobila dva izrazita pojačanja u napadu, ranije su isticali da su im nužni još igrači u vezi.

- Oplemenili smo se u veznom redu sa Stjepanovićem. To nam je bio jedan od temeljnih ciljeva da pronađemo igrača koji će nam dati stabilnost u sredini terena. Tu će se sigurno pojaviti još nekolicina njih. Početak je u svakog turbulentan kao kod nas, za desetak dana će biti jasnija situacija, napomenuo je Vučić.
- Imat ćemo sigurno dosta igrača na probi u početku, a kroz treninge i utakmice ćemo isprofilirati njihovu vrijednost, zaključio je Damir Vučić.

U planu 7 test mečeva

Prvenstvo započinje 8./9. kolovoza i momčad ima dovoljno vremena spremiti se.
- Sve ćemo raditi u Ljubuškom, imamo tu dobre uvjete. Bit će dosta zanimljivih i već dogovorenih utakmica s Širokim Brijegom, Braniteljom i Mladosti Doboj-Kakanj. Očekujemo još četiri meča koja ćemo tijekom priprema dogovarati. Termini svih klubova su otvoreni, ima ih dosta koji još nisu počeli pripreme, rekao je Vučić.

Vasilj stigao kao 2. strijelac 3. HNL

Među novacima je i Međugorac Stanislav Vasilj (30) koji je igrao u premierligašima Posušju, Zrinjskom i Željezničaru. Potom u austrijskom Red Bull Salzburgu II, a posljednju sezonu u Neretvancu iz Opuzena gdje je vratio golgetersku formu.

- Osvojili smo četvrto mjesto u Trećoj HNL i bio sam drugi strijelac lige sa 21 pogotkom. Nadam se da ću se pokazati kao pojačanje, volio bih da odmah probamo napasti vrh ljestvice te ostvarimo cilj ulaska u Premier ligu, izjavio je Vasilj.

Živkušić novi trener mladih

Unutar struke omladinskog pogona Sloge kojeg čine Josip Brajković, Dario Kovačević, Ante Strinić, a na raspolaganju će mu biti i treneri prvog tima, Ekrem Jakirović i Tomislav Raguž, angažiran je i Ivica Živkušić.

- Student sam 5. godine fizičke kulture u Mostaru, ovo mi je prvo iskustvo kao trenera. Počet ću raditi s najmlađim kategorijama kluba 25. srpnja. Zasad je bilo bitno dogovoriti početak priprema seniora, 15. srpnja kreću u rad kadeti i juniori, a poslije toga i najmlađi polaznici, izjavio je Živkušić.

Dnevni list