Liga prvaka, najava 6.kola

Liga prvaka
Mjesta za sve njih među šesnaest najboljih neće ni biti, pa se večeras i sutra na velikom broju terena očekuju izuzetno zanimljivi dvoboji. Osam mjesta u osmini finala je popunjeno, a još toliko ih čeka vlasnike. Arsenal, Bordeaux, Chelsea, Fiorentina, Lyon, Manchester United, Porto i Sevilla su svoje karte za osminu finala osigurali, a jedina zemlja koja u sljedećoj fazi natjecanja može imati četiri predstavnika je Italija.

Raspored:

Utorak, 8. prosinac:

Skupina A: Juventus - Bayern Maccabi Haifa - Bordeaux

Skupina B: Besiktas - CSKA Moskva Wolfsburg - Manchester United

Skupina C: FC Zurich - AC Milan Marseille - Real Madrid

Skupina D: Chelsea - APOEL Atletico Madrid - Porto

Srijeda, 9. prosinac

Skupina E: Liverpool - Fiorentina Lyon - Debrecen

Skupina F: Inter - Rubin Kazan Dynamo Kiev - Barcelona

Skupina G: Stuttgart - Unirea Urziceni Sevilla - Rangers

Skupina H: Olympiacos - Arsenal Standard Liege - AZ Alkmaar

Utakmica kola: Juventus - Bayern, Skupina A, Stadio Olimpico, 20:45

Juventusu je za kvalifikaciju dovoljan i remi, dok je Bayernu nužna pobjeda. Torinski gigant je podigao moral ovog vikenda pobjedom protiv velikog rivala Intera, čime su prekinuli niz od dva uzastopna poraza, te se momčad Cira Ferrare nadaju kako mogu zadržati niz bez poraza u Ligi prvaka na svom terenu koji seže još od poraza protiv Deportiva iz ožujka 2004. godine.


Što se gostiju tiče, oni izgledaju nešto bolje nego na početku sezone, te su se u Bundesligi digli do četvrtog mjesta, pa se nadaju kako bi ipak mogli izbjeći ranu eliminaciju iz ovog natjecanja.

Ostale utakmice

U Skupini B, Wolfsburg i CSKA će se boriti za jedno preostalo mjesto u osmini finala. Njemački prvak na svom terenu dočekuje Manchester United, dok Rusi putuju u goste kod Besiktasa. Pobjeda bi Wolfsburgu osigurala prolaz dalje, ali u slučaju svakog drugog rezultata morali bi očekivati vijesti iz Turske. CSKA može proći u slučaju svoje pobjede i remija ili poraza Wolfsburga.

Tri od šest ranije navedenih bivših europskih prvaka borit će se za dva prva mjesta u Skupini C, a dva od njih međusobno na jugu Francuske, gdje se Marseille nada kako se Real Madridu može osvetiti za visok poraz u prvoj utakmici u Madridu. Pobjeda od 3:0 ili više bi Marseilleu donijela plasman dalje. Milan putuje u Zurich, također tražeći osvetu za prvu utakmicu u Milanu. Milan mora pobijediti ukoliko Marseille pobijedi Reala, a svaki drugi rezultat na Velodromeu će Milanu donijeti prolaz dalje bez obzira na rezultat u Francuskoj.

Napetosti nema u Skupini D, gdje su Chelsea i Porto osigurali prva dva mjesta. Već kvalificirana Fiorentina u Skupini E će pokušati doći barem do boda u Liverpoolu, kako bi osigurali prvo mjesto ispred Lyona, čijem kiksu se nadaju u Debrecenu.

U Skupini F sve četiri momčadi mogu dalje, a u najboljoj poziciji je trenutno Barcelona, koja putuje u goste kijevskom Dynamu. Europski prvaci mogu sebi dopustiti i poraz sa jednim golom razlike a ipak proći dalje, dok će eventualni pobjednik iz dvoboja Intera i Rubina imati sigurno mjesto u osmini finala. Ne pobjedi li Dynamo Barcelonu, Inter može proći i sa remijem od 0:0 ili 1:1.

Situacija je jasnija u Skupini G, gdje Unirea Urziceni može do drugog mjesta pozitivnim rezultatom u Stuttgartu. Stuttgartu treba pobjeda, a po prvi put na njihovoj će klupi biti Christian Gross. Na kraju, Olympiacosu protiv Arsenala treba bod za drugo mjesto. Belgijski prvak Standard također ima šansi, a na svom terenu dočekuju susjede iz Nizozemske, AZ Alkmaar. Poraz Olympiakosa i njihova pobjeda protiv AZ-a odvela bi Belgijance dalje.

 

nogometni-magazin.com