VIDEO  LIGA NACIJA Remi Italije i BiH

Reprezentacija BiH
NS BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je sinoć u Firenci neriješeno 1:1 sa selekcijom Italije u prvom kolu Lige nacija.

Nogometaši BiH uspjeli su iznenaditi i osvojiti bod jednoj od najjačih reprezentacija Europe. Talijani su uglavnom držali loptu i stvarali pritisak, ali su bh. nogometaši uspjeli odoliti napadima te ostvariti remi.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo domaćim nogometašima koji su konstantno pravili pritisak na zadnju liniju bh. momčadi, koji nikako nije uspijevao organizirati ozbiljniji napad. Ipak, ni Talijani nisu dolazili lako do prilike te je prvih 45 minuta okončano bez golova. Reprezentacija BiH je u tom periodu imala jednu priliku preko Višće koji iz dobre pozicije nije bio precizan.

U drugom poluvremenu reprezentacija BiH oslobodila se pritiska i sve je češće napadala. Tako je Hodžić pogodio stativu a ubrzo nakon toga, u 57. minuti, BiH je došla do pogotka. Nakon ubacivanja iz kornera Šunjić je glavom spustio do Džeke koji je izbjegao ofsajd zamku i sa sedam metara matirao Donnarummu.

Sadržaj se učitava...

Desetak minuta kasnije Italija je izjednačila. Insigne je pronašao Sensija na ivici šesnaesterca, koji šutira prema golu, lopta se odbija od Šunjića i "vara" golmana Šehića te odlazi mrežu.

Do kraja susreta Talijani su uglavnom napadali ali je BiH iz kontranapada bila mnogo opasnija. U 83. minuti Džeko je proigrao Višću koji snažno šutira ali Donnarumma brani. Dobru priliku imao je i Bešić u 90. minuti, ali bez dobre završnice. I Talijani su preko Belottija imali dobru priliku ali je Šehić bio siguran na golu te je na kraju ostalo 1:1 i remi u debiju na klupi reprezentacije novog izbornika Dušana Bajevića.

U drugom utakmici u ovoj grupi Nizozemska je sa 1:0 pobijedila Poljsku koja za tri dana gostuje reprezentaciji BiH u Zenici.