KUP KRALJA Luka Modrić osvojio svoj 23. trofej

Luka Modrić
BURAK AKBULUT/AFP/PROFIMEDIA

Do okruglog 20. naslova u Kupu kralja, a prvoga od sezone 2013./14., stigao je Real Madrid koji je u finalu igranom na Estadio de La Cartuji svladao Osasunu rezultatom 2:1.

Bila je to jako zanimljiva utakmica koju je odlučio mladi Rodrygo, u 40. finalu Reala u ovom natjecanju. S druge strane, Osasuni je ovo bilo drugo finale i još uvijek čeka svoj prvi trofej.

Nakon samo dvije minute igre Kraljevski klub je poveo Vinicius Jr. napravio je veliki dio posla i odigrao povratnu loptu za Rodryga koji je postao najmlađi strijelac Reala u finalima Kupa u 21. stoljeću.

Na odličnu šansu čekalo se do 32. minute kada je David Alaba pucao iz slobodnog udarca, no pogodio je gredu. Bilo bi to neobranjivo da je bilo nekoliko centimetara niže.

I jedni i drugi imali su solidne šanse, zaprijetio je i Ante Budimir, a zatim i Abde Ezzalzouli. Kod Reala je prijetio Karim Benzema, zatim ponovno i Vinicius, ali nove promjene rezultata nije bilo u prvom dijelu.

Osasuna se vratila u igru u 58. minuti kada je sjajno lopta sjela Lucasu Torru koji je s 20-ak metara neobranjivo poslao iza Thibaut Courtoisa. Nažalost po nju, to nije trajalo predugo.

Real se vratio u vodstvo u 70. minuti kada je ponovno poentirao Rodrygo nakon što mu se lopta odbila na osam metara od gola. Do kraja se rezultat više nije promijenio.

Luka Modrić ušao je u igru za Kraljevski klub u 82. minuti umjesto Tonija Kroosa, dok je Ante Budimir za Osasunu igrao do 70. minute.

Modrić je tako osvojio svoj 23. trofej s Realom, a drugi ukupno u ovom natjecanju.