Kultura Vahida Halilhodžića: Nazvao Pavu Crnca đubretom bezobraznim

Sjurio se prema klupi Koprivničana i sasuo paljbu prema pomoćnom treneru Pavi Crncu:

"Ajd' još jedanput to reci, đubre jedno bezobrazno!"

Ne zna se što je Vahu toliko isprovociralo, zašto je tako planuo da ga nekoliko minuta mogli odvojiti od šokiranoga sugovornika.

Pa iako je reakcija Dinamovog trenera bila prostačka i nekontrolirana, sudac mu je progledao kroz prste, nije ga ni opomenuo.

U Masksimiru se igralo u otužnom ambijentu, u takvoj tišini da je cijeli stadion mogao čuti prijenos uživo samozvanog radijskog reportera Zeke sa zapadne tribine. S prihodom s ove utakmice generacija ‘67, kojoj je taj novac namijenjen, ne bi mogla skupiti ni za rundu.

Vaha je prvi put u prvenstvenoj utakmici dao priliku Andreju Kramariću od prve minute, a trenerova rotacija ovoga puta "pojela" je Calella, koji je završio na tribinama. Nije se baš osjetilo u Dinamovoj igri da ga nema.

Dinamo je u prvom dijelu dva puta bio nadomak pogotku. U 38. minuti Moralesov projektil odsjeo je na vratnici, a Beqiraj u 42. minuti nije se snašao u čistoj šansi nakon sjajnoga dodavanja Badelja. Još jedno mršavo poluvrijeme prvaka, igra bez okusa i mirisa, naravno bez - Sammira...

U nastavku Dinamo je pojačao pristisak, igralo se praktički na jedan gol, no plavi nemaju gol-igrača, "killera" koji bi realizirao bar jedan centaršut.

Tako je najopasniji igrač plavih bio Morales, s dvije grede i još jednim šutem kojega je vratar Rodić jedva ukrotio. Dinamo je utakmicu završio s trojicom izrazitih napadača, Sylvestrom, Beqirajem i Rukavinom, a niti jedan nije predstavljao nikakvu opasnost za vrata farmaceuta.

ZAGREB Stadion u Maksimiru. Gledatelja 600. Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek) 6.

Igrač utakmice: Silvio Rodić

Dinamo: Kelava 6, Tomečak 6, Tonel 6, Cufre 6, Ibanez 6, Badelj 6, Brezovec 5, Šitum 5 - 78. Sylvester - Morales 6.5 - 76. Palić - Kramarić 5- 66. Rukavina 5, Beqiraj 5,

Slaven Belupo: Rodić 7, Purić 6, Rogulj 6.5, Maras 6.5, Bagarić 5.5, Milardović 6.5, Nynkeu 6 - 68. Jurakić, Mujanović 5.5 - 90. Šestak, Vojnović 5 - 79. Bušić, Poljak 5. Benko 5

Rezultati 20. kola Prve HNL:

Zadar - Hajduk 0:2, Osijek - Istra 1961 2:1, Šibenik - Lokomotiva 0:0, Split - Cibalia 2:1, Dinamo - Slaven Belupo 0:0, Rijeka - Karlovac 0:0.

Tablica: Dinamo 49, Hajduk 44, Split 33, Cibalia 31, Inter 29...

izvor: dalje.com