VIDEO  Krupa i Velež podijelili bodove

FK Velež, fk krupa
FK Velež

U okviru 15. kola m:tel Premijer lige BiH Krupa i Velež, podijelili su bodove odigravši susret rezultatom 1:1. 

Prvi na utakmici svoj udarac je oprobao Osmić u 9. minuti, ali lopta ide pored gola. U 12. minuti došlo je do male gužve na terenu kada su igrači Veleža tražili drugi žuti za Makitana, koji je s leđa faulirao Brandaa, ali je sudac Mulahasanović procijenio da to nije za karton. Na drugoj strani, Filipović je šutirao u 13. minuti, ali Bogdanović brani.

U 18. minuti svoj udarac je oprobao Ćosić, ali lopta ide preko gola, da bi na drugoj strani Mandić u 28. i 30. minuti imao priliku da dovede Krupu u vodstvo, ali Bogdanović u oba navrata odlično brani. Vrijedi spomenuti da je Krupa igrala čvrsto i agresivno, što pokazuje podatak da su zaradili tri žuta kartona.

U 35. minuti Anđušić je pao u  šesnaestercu Krupe ali sudac Mulahasanović, koji  je bio blizu mjesta pada, procijenio da se igra nastavi. U 40. minuti Radović je nakon kornera imao priliku da zaprijeti golu Krupe, ali iz dobre pozicije s vrha šesnaesterca šutira visoko preko gola. Do kraja poluvremena iz slobodnog udarca probao je Mulić, no lopta se od živog zida odbija u korner. Na drugoj strani, Bihorac je zbog prekršaja dobio žuti karton, te će propustiti narednu utakmicu protiv Sarajeva. Tako se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

U nastavku, točnije u 50. minuti, Mandić je nakon kornera spretno šutirao glavom, te pogodio stativu gola Veleža. Na drugoj strani, Radović je u 55. minuti probao iz slobodnog udarca, ali se lopta odbija od živi zid i odlazi u korner, nakon kojeg je dobro reagirala obrana Krupe.

Sadržaj se učitava...

Feđa Dudić u 60. minuti radi dvostruku izmjenu, Zvonić i Vehabović su zamijenili Anđušića i Pršeša. Nakon izmjena, Zeljković se pomjerio u sredinu, a Brandao otišao na lijevu stranu napada. U 64. minuti Cvijanović je probao uposliti Mulića, ali Makitan u posljednji trenutak izbija loptu u korner.

U 68. minuti izvršena je nova dvostruka izmjena u momčadi Veleža, Ćivić i Dario zamijenili su Bihorca i Osmića.  U 74. minuti puca Nikolić, ali Bogdanović brani.

U 75. minuti dosuđen je penal za Velež, kada je Kolak faulirao Zeljkovića, kojeg je odlično uposlio Brandao. S penala siguran je bio Fejsal Mulić za vodstvo Veleža. Ipak, Krupa brzo odgovara, te u 82. minuti preko Aćimovića, koji je tek ušao u igru, dolaze do izjednačenja.

U 90. minuti kod Veleža je požutio je i Cvijanović, tako da će i on morati propustiti narednu utakmicu. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, tako da se završilo remijem. Krupa – Velež 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore