KRUNOSLAV RENDULIĆ "Vjerojatno aludirate na Kiša, imamo širok krug kandidata"

Krunoslav Rendulić Zrinjski
Hercegovina.info

Nogometaši Zrinjskog sjajno su ušli u proljetni dio sezone pod vodstvom novog trenera Krunoslava Rendulića. U pet utakmica Plemići su upisali jednako toliko pobjeda uz gol razliku 17:2.

Ovog vikenda Mostarce očekuje zahtjevno gostovanje u Konjicu kod Igmana. Iako se sastaju prvi i posljednji na ljestvici, Igman se na proljeće "probudio", a Husref Musemić sigurno je garancija kako će Igman svima u nastavku sezone biti "tvrd orah".

Uoči susreta pred predstavnike medija danas je izašao trener HŠK Zrinjski Krunoslav Rendulić.

"Kada kreneš u sezonu i otvoriš je s pet pobjeda u nisu onda je jasno da je zadovoljstvo potpuno. Ono što me raduje osim tih pobjeda je igra ekipe. Igra se jako kvalitetno i dobro. Jednako tako me raduje širok krug kandidata za momčad. Može igrati samo 11 igrača, a puno ih više zaslužuje igrati. Konkurencija nas veseli, tko god dobije šansu on ju iskoristi na najbolji mogući način. To je jedan veliki plus za sve", kazao je Rendulić.

Obrana naslova prvaka je daleko.

"Još je prerano govoriti o tome. Jednostavno i matematika sugerira da nije gotovo dok ona kaže da nije. Još je 36 bodova u igri, a mi imamo svega 12 bodova prednosti tako da nije gotovo. Da smo na dobrom putu, jesmo. Trudimo se svaku utakmicu biti sve bolji i pobijediti svaku. Tako će biti sve do kraja i ukoliko ovako nastavimo jasno je da smo u velikoj prednosti u odnosu na konkurenciju".

U Konjicu neće biti lako.

"Izuzetno zahtjevno gostovanje s obzirom na to da je Igman jako dobro krenuo u proljeće. Od šest mogućih bodova uzeli su četiri, igraju dobri i čvrsto. Imaju dobru momčad i imaju više vremena za odmor u odnosu na ono kako mi igramo srijeda-subota-srijeda. Sigurno su svježiji od nas. No, ako želite igrati na dva kolosijeka, kao što mi želimo doći u jednom i drugom natjecanju do kraja, onda morate biti u žestokom ritmu i na to spremni. Mi smo spremni bez obzira na činjenicu da umora ima. Imamo širok kadar i radit ćemo rotacije kad to bude potrebno", rekao je Rendulić.

"Možemo očekivati Zrinjski koji će od prve minute bezrezervno ići po tri boda. To je jasno. Tako igramo, tako razmišljamo i nema razloga da tako bude i sutra", dodao je na pitanje novinara o tome kakav se Zrinjski može očekivati u Konjicu.

Trener HŠK Zrinjski priznaje da ima slatke brige.

"Moram priznati da jesu. Već sam spomenuo da je širok krug kandidata za prvu momčad. Vjerojatno tu aludirate na Kiša koji je odigrao izuzetno dobru utakmicu, ali i cijela momčad je bila na razini. Bilo koga izdvajati ne b bilo pošteno. Momčad igra, momčad zajedno funkcionira jako dobro. No, sretni smo zbog toga da kada nam netko nedostaje, da taj koji uđe kvalitetno zamjeni".

Barišić i Memija imaju zdravstvenih problema pred utakmicu.

"Vidjet ćemo danas nakon treninga. Barišić ima određenih problema s leđima, a Memija ima želučanih problema. Danas ćemo odlučiti što i kako".

O Ismajlgeciju.

"Nema dvojbe da je on kvalitetan igrač. No, kada dođete pred prvenstvo na već formiranu momčad treba vam i neko vrijeme za adaptaciju. On je još i uvijek u vremenu prilagodbe, ali kada god dobije priliku iskoristi je. Zadnju utakmicu u Čitluku je bio dobar, a za ovu utakmicu smo procijenili da je bolje da igra Memija.No, on je spreman, svakim danom je sve bolji. Momčad ga je prihvatila na izuzetan način kao i sve koji dođu tako da od njega možemo očekivati samo dobre partije i da igra sve više". 

Igrači karakter nisu pokazali samo u derbijima.

"Možda ćete biti iznenađeni, ali mi smo u nazovi "manjim utakmicama" u Bijeljini i protiv Laktaša pokazali da smo momčad. Utakmice protiv Sarajeva i Veleža su specifične i velike i tu nemate problema s motivacijom. U "manje" utakmice smo ušli ozbiljno s maksimalnim poštivanjem protivnika i to su utakmice koje pokazuju da je momčad - momčad".

Čitluk je sjajan domaćin Plemićima.

"Osjete igrači da ih je Čitluk prihvatio onako kako to treba domaćinski. Igrali smo tamo dvije utakmice i obje smo se trudili dati maksimum. Ugodno se osjećaju i nadam se da će tako biti i dalje", zaključio je Rendulić.

Utakmica između Igmana i Zrinjskog igra se sutra (subota 11. ožujak) s početkom u 15 sati na Gradskom stadionu u Konjicu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.