KRUNOSLAV RENDULIĆ "Razmišljaš o tome i boli te glava"

Krunoslav Rendulić uoči Aston Ville
HŠK Zrinjski

Ekspedicija HŠK Zrinjski odletjela je jutros iz mostarske zračne luke prema Birminghamu, gdje se u četvrtak igra utakmica drugog kola Uefine Konferencijske lige Aston Villa - Zrinjski.

"Pred nama je najveća utakmica u povijesti kluba. Svi smo privilegirani što smo dio povijesti. Razmišljaš o utakmici i boli te glava od kvalitete, ali to je privilegija da te boli glava. Koliko bi trenera i klubova dalo novaca da budu u našoj poziciji?", izjavio je uoči puta trener Plemića Krunoslav Rendulić.

Protiv kakvog će protivnika igrati bh. prvak dovoljno govori podatak da je Aston Villa u engleskom prvenstvu trenutno efikasnija od Manchester Cityja, engleskog i europskog prvaka, dodao je.

"Ako su sposobni dati Brightonu šest golova onda vam je jasno o kakvoj se kvaliteti radi. Ali mi ne idemo tamo na izlet, idemo odigrati dobru utakmicu, dati svoj maksimum, a za što će taj maksimum biti dovoljan, o tom potom", istaknuo je Rendulić.

Zrinjski je prije dva tjedna u Mostaru deficit od 0:3 na poluvremenu okrenuo u pobjedu 4:3 nad Alkmaarom, a Rendulić je uvjeren kako njegova momčad ima još toga za ponuditi u Europi.

"Pomalo je nestvaran ta ljestvica, gdje smo mi prvi, a Aston Villa zadnja, ali tek smo na početku. Naš je cilj uhvatiti što više bodova, tri smo ulovili, a ja sam uvjeren da nećemo ostati na tome", zaključio je Rendulić.

Što se tiče igračkog kadra Hrvoje Barišić i Filip Bradarić zbog zdravstvenih problema propustit će ogled s Aston Villom, dok su ostali nogometaši spremni za sutrašnji dvoboj.

Kao svojevrsna nagrada u Birmingham su otputovali svi igrači Zrinjskog, iako prema Uefinim pravilima samo 22 nogometaša s popisa sastavljenog prije početka grupne faze imaju pravo nastupa.

Gostovanje kod Aston Ville komentirao je i najbolji nogometaš Zrinjskog Nemanja Bilbija, istaknuvši kako ne treba trošiti previše riječi na ekipu Aston Ville:

"To je ekipa iz najjače lige na svijetu i mi moramo biti na sto posto naših mogućnosti, a oni da imaju lošiji dan, pa da izvučemo pozitivan rezultat. Atmosfera će sigurno biti sjajna i jedva čekam da sutra istrčimo na teren".

Kapacitet Villa Parka na kome će se igrati utakmica je 42.000 gledatelja, a za Bilbiju to neće biti prva utakmica pred tolikim brojem navijača:

"Igrao sam ja 2014. sa Sarajevom protiv Borussije Moenhengladbach pred 50.000 gledatelja i nismo se dobro proveli".

Kao i na svim dosadašnjim gostovanjima Zrinjski će imati podršku s tribina. Na Villa Parku očekuje se oko 700 navijača iz Mostara.

"Što reći o navijačima koji idu u Kazahstan, Moldaviju, Armeniju i daju nam veliku podršku? Čut ćemo ih kao što smo ih čuli u Linzu i Bratislavi, i sigurno će nas i u Birminghamu učiniti ponosnim", zaključio je napadač Zrinjskog.

Utakmica Aston Villa – Zrinjski igra se u četvrtak od 21 sat, a sudit će Švicarac Urs Schnyder.