KRIZA U VELEŽU "Moja odgovornost je najveća, spreman sam snositi posljedice"

Velež Šoše
Ilustracija/Hercegovina.info

Mostarski Velež nakon odlično odrađene Europe, upao je u rezultatsku krizu u domaćem prvenstvu. 'Rođeni' se nakon petnaest odigranih kola nalaze na desetom mjestu s 13 osvojenih bodova, odnosno samo tri više od posljednjeplasiranog Radnika. Upravo je Radnik u posljednjoj utakmici pobijedio Velež u Mostaru rezultatom 1:2, što je rezultiralo ostavkom Feđe Dudića. No, uprava kluba istu nije prihvatila te je Dudić ostao na klupi.

"Feđa Dudić je trener koji se upisao u povijest kluba. On nam je donio dosta radosti u protekle dvije i pol godine, kako u domaćem prvenstvu, tako i na europskoj sceni. Evidentno je da mi imamo problema koje ćemo riješiti interno, ali ne želimo ići po klasičnom šablonu da prva "glava koja pada" je ona trenerova. Ne može trener biti heroj, pa za nekoliko mjeseci dežurni krivac. Jedan zanimljiv podatak je taj da su nam protivnici u nekoliko posljednjih kola uputili samo 11 udaraca na gol, a od toga ih je deset završilo u mreži, a jedna na vratnici. Trener ima punu podršku, što ne isključuje mogućnost da se nešto u bližoj ili daljoj budućnosti ne promjeni ili ponovno razgovara", kaže nam direktor kluba Džemil Šoše.

Otvoreno preuzima najveći dio odgovornosti

"Svjestan sam da sam i ja sukrivac za ovo stanje i da imam i ja svoje greške, pa čak mogu reći da snosim najveći dio odgovornosti. Ne možeš biti direktor, ako istu nećeš preuzeti".

Šoše objašnjava i zašto.

"Moja najveća pogreška što kao direktor kluba nisam Upravnom odboru prezentirao pravo stanje stvari. Jednostavno im nisam otvorio oči i ukazao na neke događaje za koje sam unaprijed znao da će se dogoditi. Prijelazni rok nismo najbolje odradili. Vjerovali smo u neka čuda koja baš i nisu bila realna. Ovaj veliki uspjeh je bio mač s dvije oštrice koji nam se nažalost odrazio na domaće prvenstvo. Stalo nas je i rezultatski igrački, ali se nadam da će Feđa Dudić i njegovi pomoćnici to vratiti na pravi put. Puno je problema, ali moramo ih riješiti i krenuti zajedno na pobjedničke staze. Ništa nije izgubljeno, ni u prvenstvu, ali i u Kupu", ističe.

Zašto je uslijedio pad nakon Europe?

"Mišljenja sam da smo se precijenili. Uslijed bajke u Europi mislili smo kako ćemo rušiti sve po redu. No, to nije tako. U Europi je izvučen maksimum gdje treneru idu velike zasluge. No, nisu drugi klubovi Premijer lige 'spavali' dok smo mi igrali Konferencijsku ligu i oni su se spremali najbolje što znaju za novu sezonu i bili fokusiraniji od nas koje je ponijela euforija. Uvukla se također i neka negativna energija. Za vrijeme Europe naši igrači su bili pod okom brojnih europskih klubova i skauta i igrali su dobro. No, umjesto da nakon toga igraju još bolje oni su doživjeli pad. Sedam ili osam igrača je očekivalo kako će se prodati nakon Europe, a tek su praktički zakoračili na neku ozbiljniju scenu. Mi smo ostali na istom igračkom kadru, a taj kadar je jednostavno stao. Kod nekih je došlo do zasićenja zbog toga. Ako vrijeme pokaže da je šef stožera problem onda uredu, ali ja smatram da nije iako svi mi imamo svojih nedostataka".

Koji su to nedostatci?

"Trener može pogriješiti kod formacije, izbora igrača, postavljanja kadra za određenu utakmicu u datom trenutku. Manji dio odgovornosti leži i na UO kluba, a najveći na meni. Ponavljam, morao sam dati UO kluba više argumenata da se moralo raditi drugačije. Zbog toga sam spreman snositi odgovornost i posljedice. Ja sam konekcija između ekipe i UO-a i ponavljam, nisam im dovoljno otvorio oči za određene stvari. Propustili smo reagirati i napraviti neke stvari koje će se nadam uraditi na polusezoni".

Što se pak tiče financijskog stanja Šoše je rekao:

"Tu nemamo apsolutno nikakvih problema. Klub je u potpunosti zdrav po tom pitanju i bez ikakvih repova", zaključio je za Hercegovina.info direktor Veleža.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.