Krešimir Kordić: Od slabe minutaže do gotovo nikakve

Ipak, naša današnja tema nije Nikolić, nego Krešimir Kordić, najbolji strijelac Zrinjskog svih vremena, kojem, sada je to očito, Branko Karačić sve manje vjeruje. U prvih osam kola skupio je šest nastupa, starter je bio samo protiv Viteza (2:0), dok je u preostalih pet nastupa ulazeći s klupe skupio tek sedamdeset minuta. Zbog toga ne čudi što je uoči derbija protiv Veleža (2:0) izrazio nezadovoljstvo svojim statusom.

- Bez prave minutaže i kontinuiteta nastupa nemoguće je uhvatiti pravu formu, a samim tim doći i do potrebnog samopouzdanja. U dosadašnjem dijelu sezone od prve minute sam igrao u samo dvije utakmice, što me, naravno, ne zadovoljava, tako da se nadam većoj minutaži u nastavku sezone, zaključio je Kordić.
Za "nagradu" je protiv Veleža ostao bez minutaže, zatim je protiv Mladosti (2:0) i Sarajeva (1:1) dobivao po tri minute u završnici utakmice, dok je protiv Travnika (3:1) i Čelika (1:1) opet ostao bez minutaže. Cinici će reći, možda je bolje da je šutio...

Kordićeve brojke su sljedeće. U prvenstvu je dobio osam nastupa, starter je bio samo jednom, dok je u preostalih sedam utakmica u prosjeku igrao jedanaest minuta - sve zajedno osam utakmica, 167 minuta, nula pogodaka. Europa? U dvije utakmice protiv Maribora također je ulazio s klupe, osam minuta je dobio u Mostaru, dvadeset u Ljudskom vrtu, a u tih 28 također nije bio strijelac. U Kupu je, pak, počeo u sve tri utakmice, a u pobjede protiv Napretka (3:1) te Sloge (3:2, 4:1) je ugradio tri pogotka.

Rezimirajmo. Je li opravdano u drugom planu? Jest, jer smo već ranije pisali kako Zrinjski u skorijoj povijesti nikada nije imao napadača koji je tako lako zabijao kao Nikolić - 16 pogodaka u 22 premierligaška nastupa. Je li, pak, opravdano "zaboravljen"? Tu se, već, ne možemo složiti, jer smatramo kako je Kordić zaslužio više od 167 od mogućih 1170 premierligaških minuta ove sezone.

Krešimir Kordić je sa 73 pogotka najbolji strijelac Zrinjskog svih vremena, a 171 nastup ga čini prvim pratiteljem Velibora Đurića (188) od aktualnih igrača mostarskog kluba

Karačić je želio brzog napadača

Objektivno, Krešimir Kordić nije niti bio posebna želja Branka Karačića u ljetnom prijelaznom roku, jer je on uz Stevu Nikolića očekivano inzistirao prije svega na brzonogom napadaču. Čelnici kluba su, pak, smatrali da su Zrinjskom potrebna trojica napadača, baš kao zimus kada su, iako je Karačić već imao Amera Bekića i Igora Aničića, doveli i Stevu Nikolića, no taj brzonogi napadač na kraju ipak nije doveden, a može se samo pretpostaviti kakav bi Kordić tek imao status da jest.

Kordićev učinak ove sezone

Prvenstvo
8 nastupa
167 minuta
0 pogodaka

Europa
2 nastupa
28 minuta
0 pogodaka

Kup
3 nastupa
270 minuta
3 pogotka

dnevni list