Kračić: Ovo je plod mog prethodnika

Optimizam prije gostovanja Rođenih na Pecari opravdan je na najbolji mogući način, a oni koji su gledali utakmicu, mogli su se uvjeriti da je razloga za pozitivne vibracije na Pecari itekako bilo. Široki je bio bolji, posebno u drugom poluvremenu, pa je konačnih 2:0 (Varea 44. i Mišić 73.) realan rezultat s obzirom na prikazano.

Doduše, ne treba smetnuti s uma da su u 83. minuti Rođeni oštećeni budući da sudac Radoslav Vukasović, više iz neznanja nego intencije, nije dosudio, činilo se, evidentan jedanaesterac, ali ni to da je Karačićeva momčad imala nekoliko izrazitih prilika koje je bilo teže promašiti nego pogoditi.

Priznanje igračima

U konačnici, zaslužena pobjeda Širokog koji se sada Mostarcima privukao samo na bod zaostatka, dok je Borac još pet ispred. Karačić nije mogao biti nezadovoljan niti jednim detaljem.

- Kao što sam rekao i prije utakmice, znao sam da će se Velež doći nadigravati, jer imaju kvalitetnu momčad. S druge strane, mi smo odradili dva teška gostovanja u nekoliko dana i zamor se kod igrača osjetio, posebno u drugom dijelu. Na sreću, postigli su dva gola, a mogli su i više. Moram im odati priznanje, jer su u tjedan dana odigrali tri zahtjevne utakmice, rekao je.

Na moguće razloge buđenja Širokog u najavi susreta ukazao nam je Dalibor Šilić, kazavši kako se momčad konačno odmorila od napornih europskih nastupa. Karačić ih potražio još nekoliko.

- Ovi rezultati plod su baze koju je napravio moj prethodnik (Ivica Barbarić, nap. a.). Ja sam hladne glave preuzeo momčad i uz neke male rotacije sve se posložilo. Recimo, Jure Ivanković je pomaknut bliže golu. Možda je slabije od prethodnih utakmica odigrao ovu s Veležom, ali jasno je da se sada kao napadač bolje snalazi.

Uspjele izmjene


Karačić se zaista dobro snalazio na klupi. Pogodio je sa svim izmjenama. Na poluvremenu je iz igre izvadio indisponiranog zadnjeg veznog Martineza, na njegovo mjesto iz zadnje linije gurnuo Renata, a na stopersku poziciju uveo Topića. Renato je zaista dobro funkcionirao kao zadnji vezni, uostalom, u svom prethodnom angažmanu na Pecari igrao je i tu poziciju, te time ukazao na više taktičkih mogućnosti Širokobriježana u odnosu na prošle sezone. Križanović je kasnije, zamijenivši umornog Dioga, dodatno zatvorio ionako solidnu desnu stranu obrane, a mladi Jure Glavina, strijelac u Modriči, u posljednjih dvadesetak minuta unio živosti na desnom krilu, gdje je prije ordinirao najbolji pojedinac susreta Hrvoje Mišić.

Sljedeće kolo Širokobriježanima donosi novi izazov gostovanja kod solidnog Olimpika, koji je u subotu slavio u Zenici.

Hrvoje Mišić prvo ime susreta

Kad kažete da je nekog premierligaša iz vrha pojačao igrač iz Druge hrvatske lige, teško a da ne pomislite pa kako to može biti pojačanje. No, Hrvoje Mišić je pojačanje za Široki Brijeg. Bilo je to jasno od prve partije, minimalnog poraza na Grbavici, u kojem je zaradio crveni karton. Svoj prvi gol ovaj igrač koji je stigao s pedigreom najboljeg igrača Druge HNL, u kojoj je posljednju sezonu nastupao za Slavonac iz Vrpolja (9 golova i 16 asistencija), postigao je u Kupu protiv Kozare, a u prvenstvu je pogotkom debitirao upravo protiv Veleža. Da je zaista bio prvo ime susreta s Rođenima, govori i podatak da je bio asistent kod prvog pogotka, trećeg prvenstvenog za argentinskog napadača Vareu, piše današnji Dnevni list.