Kosovo će uništiti švicarsku reprezentaciju?

... Valon Behrami, Blemir Dzemaili, Admir Mehmedi, Xhaka Granit i vjerojatno najveća zvijezda ovog Xheridan Shaqiri.

Švicarska nogometna federacija već godinama gotovo da živi u strahu - neki od najvećih talenata koje su omladinske kategorije ove zemlje izbacili već odavno su izgubljeni, a budućnost bi mogla biti još i gora. Dogodi li se ono za što Srbi tvrde da je nemoguće, a u Nogometnom savezu Kosova da je neizbježno - da UEFA i FIFA u svoje članstvo prime Kosovo - Švicarci će doživjeti možda i najteži udarac od svih. Ostat će bez pola ekipe, piše Tribina.hr.

Sjećate se priče o Ivanu Rakitiću? Raketa je kao perspektivni devetnaestogodišnjak obukao dres hrvatske reprezentacije, i to nakon što je igrao za omladinske selekcije zemlje u kojoj se rodio. Švicarski mediji su bjesnjeli - Hrvati nam otimaju igrače - no lijeka nije bilo. Nije ga bilo ni ranije, kada je za repku zaigrao Mladen Petrić, ni u slučaju Zdravka Kuzmanovića, kojeg su iz selekcije U21 Švicarske u selekciju A privoljeli Srbi. Bosanci i Hercegovci iz prikrajka prate razvoj karijere braće Izeta iSeada Hajrovića (potonji je u Arsenalu) te Harisa Seferovića (Fiorentina), koji je bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva U17, kada je upravo Švicarska bila prvak. No daleko je najveći problem Kosovo.

Na popisu koji je Ottmar Hitzfield pripremio za Poljud našlo se čak pet igrača koji bi, eventualnim priznavanjem Kosova, mogli završiti u novoformiranoj reprezentaciji. I to ne bilo kakvih igrača - Valon Behrami i Blemir Dzemaili su u Napoliju, Admir Mehmedi je u Dinamu iz Kijeva,Xhaka Granit u Borussiji iz M'Gladbacha, i vjerojatno najveća zvijezda ovog tima Xheridan Shaqiri, koji od ove sezone nosi dres Bayerna.